Nyheter

De er regionens unge ledertalenter

Mandag starter SIKT-konferansen som samler 220 unge ledere og talent fra hele landet til diskusjon, workshops og foredrag.

Én av de lokale, unge lovende er Henry Vaage Iversen (34) fra Sandnes, som var med og startet Boost AI for 2,5 år siden, sammen med Lars Ropeid Selsås og Hadle Seslås.

I dag har selskapet, som holder til på Forus, 70 ansatte i Norge, London og Los Angeles.

Boost AI har utviklet en unik kundeservice-robot som besvarer henvendelser fra kunder.

– Veksten siden starten har vært enorm. Vi ser at det finnes et stort behov for det vi holder på med. Nå er vi markedsleder i Norden. Målet er «world domination», sier Vaage Iversen til RA.

Ideen og selskapet har sitt utspring fra SR-Banks gründerhub.

– De var også vår første kunde. Så når folk chatter med kundeservice i nettbanken, er det vår robot folk chatter med, forteller gründeren.

Vaage Iversen har deltatt på SIKT før.

– Primært handler konferansen om å treffe andre folk i samme situasjon som meg, og få påfyll. Det som kjennetegner SIKT er at man treffer utrolig mange flinke og motiverte folk, sier Vaage Iversen.

SIKT er initiert av kronprins Haakon. Vaage Iversen har selv møtt kronprinsen.

– Vi spiste frokost sammen. Kronprinsen er i aller høyeste grad med på konferansen på lik linje med alle andre.

SIKT har blitt kritisert for å være elitistisk, hvor kun spesielt inviterte samles.

– Jeg føler meg som en vanlig person. Klart det er en arena for folk som utmerker seg på et vis, men det er ikke et elitepreg over det, sier Vaage Iversen.

Tok over etter faren

En annen lokal deltaker er Boye Christiansen (26), som overtok og ble administrerende direktør for Scandinavian Fittings & Flanges (SFF), etter sin far Tore Christiansen – forretningsmann og Oilers-eier.

###

Boye Christiansen (26) tok over i SFF etter sin far, Tore Christiansen. 26-åringen ser fram til å treffe andre mennesker fra andre bransjer. FOTO: SFF

– Mange tror det er et generasjonsskifte, men det er mer et generasjonssamarbeid. Jeg styrer skuta, helt til det blir feil kurs, da kommer det én inn fra sidelinjen som får skuta på rett kurs igjen, sier Christiansen og humrer.

– Prosessen med å overta har gått veldig fint, forsikrer Christiansen, som i tillegg sitter i styret i Norges Ishockeyforbund.

I tillegg har han sørget for at SFF nå i høst har begynt å huse gründere i oppstartsfasen.

– Vi startet i månedsskiftet august/september. Vi hadde ledige lokaler, og tenkte at det hadde vært greit å gi unge gründere som har få ressurser et sted å samle seg. SFF kan gå inn som investor på sikt, men i utgangspunktet gjør vi dette for å gi lokaler til noe vi synes virker ungt og sprekt.

Han ser fram til å treffe andre unge ledere fra andre bransjer.

– Vanligvis når man deltar på konferanser, så er det lukket inn mot din type industri og fagområde. Her har vi et vanvittig mangfold, sier Christiansen, som ser mest fram til å møte kronprinsen.

– Jeg gleder meg til å høre på ham. Han gjør en bra jobb, og ser de som fallet utenfor samfunnet.

UiS-forsker: – Smigrende

Postdoktor og forsker ved senter for innovasjonsforskning/Handelshøyskolen ved UiS, Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim (36), ble smigret da invitasjonen fra H.K.H. Kronprinsen dukket opp i postkassen.

###

Postdoktor og forsker ved UiS, Marte C. W. Solheim. FOTO:  MARIELL M. BØYUM/KIKKUT KOMMUNIKASJON

I ti år har hun forsket på mangfold og innovasjon og utenlandsk arbeidskraft.

– Jeg har vært frampå, uttalt meg i mediene og skrevet kronikker om forskningen min. Det er muligens slik de har invitert meg. Det er smigrende og kjekt, sier hun til RA.

– Som forsker er jeg ikke i en lederstilling, men jeg forsker på et politisk betent tema, innvandring.

I forskningen har Wilhelmsen Solheim blant annet sett på 3000 bedrifter og sett på om bedrifter med utenlandsk arbeidskraft har større muligheter for internasjonal eksportering og samarbeid.

– Mer innsikt

Bisan El-Fseis (27), jobber som subsea completion engineer i Wintershall. Han ble nominert av arbeidsgivere til å delta på SIKT.

###

Bisan El-Fseis (27) er ingeniør i Wintershall. FOTO: THOR OLIVERSEN

– Det er uten tvil en stor ære å få tilbud om, sier El-Fseis.

– Jeg håper å få treffe interessante mennesker, og lære noe jeg ikke kunne fra før. Jeg er en teknisk utdannet person som jobber med tekniske ting. Ut ifra programmet håper jeg å få innsikt i mye mer enn bare det som er innenfor mitt felt. Jeg ser fram til å høre på foredragsholderne fra  blant annet Harvard og Stanford, i tillegg til å høre på Eldar Sætre, foreller El-Fseis.

Mer fra Dagsavisen