Ingen helikoptre kunne onsdag frakte personell til og fra installasjonene i Nordsjøen etter feil i et dataprogram. Onsdag kveld var problemene løst. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix

Dataproblemene for helikoptertrafikken i Nordsjøen er løst

En feil i et datasystem førte til store problemer med avviklingen av helikoptertrafikk til og fra Nordsjøen. Problemene ble løst onsdag kveld.

Det bekrefter Statoil overfor NRK onsdag kveld. Men ifølge Statoil vil ikke trafikken gå som normalt før tidligst fredag. Forsinkelser må påregnes også torsdag.

Det var en feil i bookingsystemet DaVinci som førte til at ingen helikoptre kunne fly onsdag, skriver Sysla. Basene på Flesland, Stavanger, Florø, Kristiansund og Brønnøysund ble rammet.

LES OGSÅ: Sjekk hvor mye Statoil sjef Eldar Sætre fikk i lønnshopp

Stansen fikk konsekvenser for bytte av personell på plattformene. Statoil alene har daglig omtrent 40 avganger fra fastlandet.

Både Statoil og Aker BP gikk i løpet av dagen over til manuell registrering for å få helikoptrene av gårde, noe som tok såpass lang tid at bare rundt halvparten av flygingene ble gjennomført.

Datafeilen gjaldt alle selskapene som opererer i Nordsjøen.

LES OGSÅ: Fikk 5000 søkere til 60 stillinger (+)