Dan Kissel brukte 39 sekunder på å avgjøre kampen etter at den hadde gått til sudden death, og ble momentant overfalt av jublende lagkamerater. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

Dan Kissel avgjorde i sudden death

Etter en svært underholdende første kamp i NM-finalen mellom Frisk og Oilers, avgjorde Dan Kissel det hele 39 sekunder ut i sudden death.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers-trener Pål Gulbrandsen spår en severdig og god finaleserie. Lagene har vært relativt jevne de siste årene i innbyrdes kamper. Han mener oppskriften for Oilers ikke er langt unna det som ble gjort i de to foregående rundene av sluttspillet.

– Vi må fortsette der vi slapp i semifinalen. Det betyr å spille bra forsvar, ha balanse, ta pucken på mål og være direkte. Så må vi fortsette med høyt tempo oppe i banen. Frisk må ikke få satt sitt forsvar, sier han til RA.

Nettopp måten Frisk forsvarer seg på blir en nøkkel om Oilers skal ta nok en NM-tittel.

– De spiller «old school» 1-3-1. I tillegg er de veldig gode til å forechecke. Det må vi være forberedt på å låse, slår han fast.

RAs faste hockeyekspert Glemn Åsland peker også på spillesystemet til Frisk når han skal forklare nøkkelen til nytt gull.

– Det spilles med en dyp back, nesten som en sweeper i fotballen. Og så overbefolkes midten, forklarer Åsland. Han trekker også fram to klare nøkkelspillere hos Frisk i Anders Bastiansen og keeper Nicklas Dahlberg. – De er helt avhengig av at disse to er i form om de skal klare ta gullet fra Oilers.

Oilers rekker:

Keeper: Henrik Holm (Smith).

1. rekke: Eirik Salsten, Dennis Sveum, Josh Soares, Tim Kunes, Tommy Kristiansen

2. rekke: Dan Kissel, Henrik Solberg, Mark van Guilder, Mats Larsen Mostue, Eric Nystrom

3. rekke: Magnus Hoff, Daniel Bøen Rokseth, Kristian Forsberg, Spencer Humphries, Markus Søberg

4. rekke: Christian Dahl-Andersen, Scott Macauley, Henrik Medhus, Svein Petter Falk-Larssen, Kjetil Martinsen