Eirik Jakobsen var aktiv for Vidar gjennom hele kampen, med gode løp i bakrom og flere gode skuddforsøk. Dessverre for han og Vidar ble de forsøkene stoppet. Foto: Pål Karstensen

Cupeventyret over for Vidar

I fjor gikk Vidar helt til Ullevaal, mens det i år ble stopp i første runde.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vidar fikk den tøffeste trekningen mulig i fylket da FK Haugesund sto på motsatt banehalvdel allerede i første runde. Til tross for å henge godt med stort sett hele kampen, var Haugesund det lille hakket bedre som gjorde at de til slutt vant 3-0.

– Det er litt kjedelig å møte så god motstand allerede i første runde, og vi var litt uheldige som trakk eliteseriemotstand så tidlig. Vi gjør så godt vi kan, men i dag var det ikke godt nok. Dermed er eventyret over allerede, og med tanke på hvor langt vi nådde i fjor er det klart at det er kjedelig, sier Jakobsen.

LES OGSÅ: Adegbenro den store helten på Riska

God læringskurve

Han var blant de som var mest aktive hos Vidar, og skapte uro bak hos FKH-forsvaret titt og ofte. Igjen har sesongoppkjøringen blitt preget av skader, så angriperen er glad for minuttene.

– Det var surt at den ikke gikk, da vi hadde en god start på kampen. Jeg har ikke spilt så mye i år, så det ble tungt for meg på slutten der. Men det er veldig god læring å spille mot så gode lag. Både med tanke på forberedelsene før kamp, rammen rundt og det mentale aspektet og det å fysisk møte gode fotballspillere, sier han.

Vidar-trener Morten Jensen er fornøyd med innsatsen laget hans la ned, og sier at han egentlig ikke kunne bedt om mer.

– Jeg synes vi gjør en mer en godkjent kamp. Det skal være en viss forskjell på lagene, og det så vi i de avgjørende øyeblikkene. Vi får et mål i mot på et langt innkast som vi advarte mot på forhånd, før vi gir dem det andre målet. Det har du ikke råd til på det nivået her, sier Jensen.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf slet seg videre

– Kan ikke gi vekk mål

For der det første målet ble stusset i mål av Tor Arne Andreasen like før pause, scoret også bortelaget i en god periode for Vidar etter pause. Keeper Eivind Meling trillet ballen ut til en forsvarer som prøvde å slå ballen opp i banen, men den ble brutt av Erik Huseklepp som sentret den til Fredrik Gytkjær som kunne trille ballen enkelt i åpent mål.

– Det er tre ting du trenger for å slå motstandere på det nivået her. For det første kan du ikke slippe inn mål på dødballer som vi har advart mot, for det andre kan du ikke gi vekk mål når du jager utligning og for det tredje trenger du litt marginer din vei for å få inn et mål selv. Når det ikke skjer blir det vanskelig, sier han.

Etter 2-0 målet til gjestene kastet Jensen innpå offensiv kraft i Jostein Ekeland og Erik Steen og presset Haugesund tilbake på banen. De siste 20 minuttene skapte ulvene flere farlige sjanser, men det var Johnny Buduson på Haugesund som fikk satt inn dagens siste mål for gjestene på overtid.

– Det var veldig synd at vi ikke fikk inn et mål på slutten. Vi la om til fire på topp og gikk litt armageddon i angrep for å få inn et mål, og da synes jeg vi skaper mange gode sjanser. Ligaen for oss er det viktigste og vårt mål for sesongen er å overleve, så cupen var uansett en bonus, sier Jensen.

LES OGSÅ: Brodd og Sola røk ut av cupen