Anslag viser at et cruiseskip på tomgang forurenser like mye som mellom 7000 og 13.000 biler, samtidig som det med 3000 passasjerer om bord genererer 68 liter organisk forurensning, skriver Bjørn G. Sæbø i lederen. Foto: Roy Storvik

Cruisemannskap hadde evakueringsøvelse ved Strandkaien

Det vil kunne høres alarmer og høyttalermeldinger i sentrum mens øvelsen pågår, varslet Stavangerregionen Havn.

Midt på dagen i dag (torsdag) kan det bli et par timer med litt uvanlig aktivitet på Strandkaien og ved konserthuset, opplyser Stavangerregionen Havn i en pressemelding. 

Cruiseskipet som legger til kai ved Strandkaien klokken 12.00 vil kort tid etter ankomst gjennomføre en evakueringsøvelse. Øvelsen vil kun omfatte en del av mannskapet. 

– Skipet vil trene sine egne evakueringsplaner opp mot de Stavangerregionen Havn har for området, sier cruisesjef Anders Bang-Andersen i Stavangerregionen Havn.

Øvelsen vil ikke berøre cruisepassasjerene eller utfluktene som er planlagt. 

– Men folk i byen kan saktens stusse over hva som skjer. Det vil også kunne høres noen alarmer og høyttalerannonseringer fra skipet den korte perioden øvelsen pågår, opplyser Bang-Andersen. 

Han sier videre at det er viktig både for havn og skip at beredskapsplaner testes og utprøves for at de skal fungere best mulig sammen. Havnen ligger også godt til for slike viktige øvelser, ifølge cruisesjefen.

– Denne øvelsen er særlig viktig fordi den knytter til seg et av de skipene som kan ha flest passasjerer på hver seiling.