Gunnar Edwin Crawford er ansatt som leder for smartbyen Stavanger. Foto: Roy Storvik

Crawford blir smartbysjef

Gunnar Edwin Crawford (43) er ansatt som leder for smartbyen Stavanger.

Det opplyser Stavanger kommune i en pressemelding.

Crawford kommer fra stillingen som nestleder av innovasjonsavdelingen i Lyse-konsernet.

– Jeg brenner for innovasjon, tjenesteutvikling, miljø og velferdsteknologi, så dette er en jobb jeg virkelig gleder meg til å ta fatt på, sier Crawford i meldingen.

«Stavanger skal befeste og videreutvikle sin posisjon som ledende smartby, og nå er en av de viktigste brikkene på plass. Veikartet for smartbyen ble vedtatt like før jul i fjor, og for kort tid siden vedtok politikerne i formannskapet etableringen av et smartbykontor i Stavanger. Kontoret vil ha en viktig rolle som pådriver og initiativtaker», heter det fra Stavanger kommune.

Smartbysjefen får nå ansvaret for å formidle smartbyen regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Han skal også forankre smartbyen internt i kommunen, inspirere til flere samarbeidsprosjekter og skape flere partnerskapsmodeller.

LES OGSÅ: Disse vil bli smartbysjef (RA+)

– Jeg er opptatt av at vi må bygge den smarte regionen og legge til rette for tettere samarbeid på tvers av kommunegrensene, sier han.

Direktør Leidulf Skjørestad er fornøyd med ansettelsen.

– Gunnar blir en stor ressurs for kommunen. Han har bred bakgrunn fra det som blir smartbyens kjerneområder. Han har god kompetanse om regionen, et godt nettverk i næringsliv og akademia og høy teknisk kompetanse. I tillegg har han evnen til å gjøre teknologiske løsninger tilgjengelige og forståelige for innbyggere og medarbeidere i Stavanger kommune, sier Skjørestad.

Crawford tiltrer 18. september. Han har samlet rundt 13 års fartstid fra Lyse-systemet. Han har også flere års erfaring fra IT- og telecom-industrien.

LES OGSÅ: – Nok smartbysnakk – det må handles nå