Arturo Cleveland, her fra tiden som assistentrener i Sola under Maurice Ross, vender trolig tilbake til Sola som hovedtrener. Foto: Torbjørn Svendsen.

Cleveland aktuell som ny Sola-trener

Etter det RA erfarer er prosessen rundt et trenerskifte i Sola godt i gang. Madla-trener Arturo Max Cleveland tar trolig over i Sola neste sesong.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på Facebook!

Cleveland, som har fortid både som spiller og assistenttrener i Sola, vender med all sannsynlighet tilbake til sidelinjen hos de gulkledde i 2017.

Etter en suksessrik sesong som del av Madlas trenerduo, venter en ny utfordring for mannen som også har styrt Brodd tidligere.

Cleveland og Lasse Ihle har styrt Madla til neste års forsterkede 3. divisjon, med imponerende 15 seire, to uavgjorte og fem tap i år.

LES OGSÅ: Madla sikret plassen – går for puljeseieren

RA har vært i kontakt med Arturo Cleveland, men Madla-treneren ønsker ikke å uttale seg før etter endt sesong, av respekt for de involverte i både Madla og Sola.

Maldal får ny Sola-rolle

Samtidig mener lokalfotballblogger Lars Fisketjøn, som meldte om Clevelands mulige Sola-retur på Twitter, å vite at nåværende Sola-trener Tom Erik Maldal går over i en sportslederrolle neste sesong.

Maldal bekrefter at omstendighetene gjør det vanskelig for ham å fortsette som Sola-trener neste år.

– Jeg blir far igjen i desember, og det gjør det problematisk å bruke fire-fem kvelder i uken på å trene det som skal være et topplag i den nye 3. divisjonen neste år, sier Maldal til RA.

Den tidligere midtbanesjefen tok over et Sola-lag i fritt fall i sommer, etter at Asle Andersen valgte å trekke seg.

LES OGSÅ: Asle Andersen gir seg i Sola – Maldal tar over

– Ingenting er underskrevet og ferdigstilt ennå, og jeg vil ikke si noe om hvorvidt Cleveland er aktuell som ny trener. Jeg kan bare si at neste års trenerkabal er noe vi har jobbet med, men at det var meningen å fortelle spillere og apparat om prosessen som har foregått etter sesongslutt om rundt ti dager, sier Maldal.

LES OGSÅ: Kjartan Kopren ny daglig leder i Sola Fotball

Maldals mannskap møter tidligere Sola-trener Maurice Ross og Egersund lørdag formiddag, før 2. divisjonssesongen avsluttes mot Vard 22.oktober. Sola har allerede rykket ned.

Madla har gjenstående runder mot Donn og Jerv 2 i 3. divisjon avdeling 5.