Claes Phillip Kronberg i kamp med Vidar Nisja da Viking tok alle tre poengene i Sarpsborg i sommer. Nå er han klar for Viking fra januar.

Claes Kronberg til Viking i januar

Assistent-trener Ian Burchnall er veldig godt fornøyd med at Sarpsborgs Claes Kronberg kommer til Viking i januar. – En intelligent og anvendelig spiller som kan styrke oss neste sesong, sier Burchnall til RA.

28-årige Claes Phillip Kronberg spilte i Sarpsborg i to sesonger mens Ian Burchnall var trener i klubben. Viking-treneren ser på dansken som en svært anvendelig spiller som vil gli godt inn i gjengen i Jåttåvågen.

– Han spilte alle kampene mens jeg var i Sarpsborg. Han kan spille på begge kantene, og har heller ikke problemer med å ta på seg backrollene. En god og veldig klok spiller, skryter Burchnall til RA.

Direktør Henning Johannessen ønsker ikke å lage så mye styr rundt Kronbergs overgang i januar på grunn av den kommende semifinalen, men bekrefter at dansken har signert for tre år. Betingelsene er innenfor de rammene klubben har tilgang til for øyeblikket.

– Klart det er litt spesielt at vi møter Kronberg og Sarpsborg i semifinalen her i Jåttåvågen senere i høst, men slik er det i fotballen. Både vi og spilleren er profesjonelle nok til å håndtere en slik situasjon, sier Ian Burchnall bestemt.

Claes Kronberg var i Stavanger i dag for å gjennomgå den medisinske testen. Den er nå unnagjort, og overgangen er klar.