Stavanger

Christensen-show holdt bare nesten for Norge

Norges hete EM-håp ble nesten skutt i filler av Makedonias superstjerne Kiril Lazarov til 31-31. Solabu Espen Christensen sørget likevel for at Norge har muligheten til å gå til semifinale onsdag. Men da må verdens beste håndballnasjon på herresiden, Frankrike, slås.

Det ble en høydramatisk kamp der Norge flere ganger lå under med fire mål etter pause. Keeper Espen Christensen hadde flere viktige redninger mot slutten. Christian O'Sullivan ble avblåst for brøyt 45 sekunder før slutt. Dermed fikk Makedonia en siste sjanse – uten å treffe.

– Vi kommer skjevt ut. Vi er fint med til 9-9, men så slutter vi å løpe og går til pause med fire bak. Det som er veldig positivt og sterkt er at vi kommer tilbake og gjør en veldig moralsk jobb i annen omgang, sa landslagstrener Christian Berge til TV 3.

Må slå Frankrike for å gå til semifinale

Laget til Christian Berge kom seg opp på uavgjort, men det ville seg ikke helt denne gangen. Poengdelingen gjør at Norge onsdag skal inn i en «finalekamp» mot de franske mesternes mester om å gå til semifinalen. Med slike forutsetninger og dagens styrkeforhold mellom lagene, kan ikke Norge tilmåles mer enn åtte-ti prosent sjanse til å lykkes

Ut ifra tabellen kunne det se ut som Makedonia ikke hadde noe å spille for, men slik var det absolutt ikke. Norge var nemlig eneste lag igjen i EM som kunne frata Makedonia en gratisplass i OL-kvalifiseringen. Dette hadde Balkan-laget brukt for alt det var verdt i inngangen til oppgjøret.

Kan bli beste norske herreplassering noensinne

Norge slet med mange svake avslutninger, dårlige valg, svake keepere og for mange innslupne mål i 1.-omgangen. Makedonia gikk opp til 17-13 etter 29.59 – med en mann mindre på banen.To kjappe Kristian Bjørnsen-mål ga håp om en vending etter pause, men like etter sto det 15-19. Makedonias sjef Lazarov hadde da scoret på to straffer.

6.-plassen fra hjemmebane-EM i 2008, er håndballguttas beste prestasjon i historien. Etter ettmålstap for Island i åpningskampen sto laget med strake seirer (Kroatia, Hviterussland og Polen) før mandagens dramatiske oppgjør. Lørdag sikret de norske gutta seg plass i OL-kvalifiseringen i april.

Søndag går VM-trekningen. Den er svært viktig. Norge har bommet i to strake kvalifiseringer til verdensmesterskapet. (©NTB)