Annonse
Oilers sliter og Christian Dahl-Andersen sliter. Nå er Lørenskog for alvor i hælene på de regjerende mesterne. Her er "CDA" i aksjon mot Lørenskog i NM-finalene i fjor. Foto: NTB scanpix.

CDA: – Er ikke uberørt av dette

Lillehammer – Oilers 2–1. Kampen mot Lillehammer ble nok en tung kveld. Både for Oilers – og for en Christian Dahl-Andersen som sliter med å finne formen.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Den 36 år gamle Oilers-legenden erkjenner glatt at han ikke liker utviklingen. Verken for lagets – eller egen del. Nå er også Lørenskog for alvor i hælene på Oilers om de vinner hengekampene sine.

– Jeg er et følelsesmenneske. Det er ikke sånn at jeg er uberørt av motgangen. Men jeg kan ikke gjøre så mye annet enn å jobbe videre, sier «CDA» til RA.

Mannen som har de fleste offensive rekordene i klubben er den første til å innrømme at han er svært misfornøyd med egne prestasjoner denne sesongen. En skade ødela den første delen, men nå er han fysisk der han skal være. Likevel kommer ikke poengene. Det er seks kamper siden sist navnet hans figurerte i kamprotokollen av andre grunner enn tominuttere.

– Jeg er jo åpenbart ikke i nærheten av å være fornøyd med prestasjonene. Du behøver litt flyt for at det skal snu. Som jeg sa er det bare å stå på videre og håpe at belønningen kommer. Men jeg har ikke fått det. Spesielt ikke i det siste. Men jeg kan ikke gå rundt og deppe, sier han.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Laget sliter også

Situasjonen er den samme for laget som for «CDA» om dagen. Pucken spretter ikke rett vei. Flyten kommer ikke. Da kommer også tapene. Som mot Lillehammer.

Det merkelige var at Oilers åpnet bra. Den første perioden så laget ut som seg selv. Så kladdet det igjen.

Lillehammer slo til på direkten etter pause. Stephane Vigier laget et fantastisk solomål kun etter 19 sekunder.

– Kanskje det fineste jeg har laget i karrieren. I alle fall det fineste i år, sa han til TV 2.

Det som ble vinnermålet satte Brett Cameron fem minutter etter.

– Vi satt altfor mye utvist og slapp inn må på det. Det gjorde at vi mistet initiativet. Vi er ikke på vårt beste. Dessverre. Da klarer vi ikke å ta tak i kampen som vi gjorde i starten. Selv om vi hadde skudd og sjanser følte jeg aldri at vi var nære å vinne, sier Dahl-Andersen.

Oilers vant skuddstatistikken klart. Oilers-veteranen Dahl-Andersen mener det ikke helt speiler størrelsen på mulighetene.

– Vi har ikke analysert kampen, men jeg føler at vi ofte møter etablert forsvar. Det er ikke sånn at vi hadde 30 klare sjanser. Vi må være hetere foran mål. Sultnere på returer.

– Lørenskog er kun tre poeng bak om de vinner hengekampene. Er det et magaplask om dere gir bort det som var en ledelse på 15 poeng?

– Vi kan ikke tenke slik og kan ikke spekulere i hvor dårlig dette er om det skulle skje. Vi må tenke på oss selv. Jobbe på trening og spille vårt spill. Vi kan ikke tenke på deres hengekamper og hva pressen vil skrive om vi ikke vinner serien.

LES OGSÅ: I dag burde publikum fått pengene tilbake

Finnes ikke «quick fix»

– Hvilke grep kan dere ta?

– Det er ikke opp til meg hvordan vi skal spille hockey. Vi har vist før at vi er et meget bra lag på vårt beste. Alle må se seg i speilet. Hver og en.

– Bør klubben hente inn noen nye – om ikke annet enn for å få inn nytt blod og noen motstanderne ikke kjenner?

– Det må du spørre Pål Gulbrandsen om.

– Men tror du ikke leserne vil synes det er interessant å høre hva lagets mest erfarne spiller mener om det?

– Alle som kommer er velkomne. Men om noen kommer, håper jeg det er noen som kan bidra. Samtidig har vi nok kvalitet i laget. Det vil ikke snu av seg selv uansett. Vi må jobbe videre med spillerne som er her, avslutter Dahl-Andersen.

Med tapet mot Lillehammer har Oilers tapt tre av de siste fem kampene. Krise er det kanskje ikke med ni poengs ledelse.

En vekker er det utvilsomt i ferd med å bli.

Kampfakta:
Get-ligaen, ishockey
Lillehammer – Oilers 2–1 (0-1, 2-0, 0-0)
Kristins hall, 1374 tilskuere
Mål: 1. periode: 0–1 (9.02) Timothy Kunes (Magnus Hoff, Kristian Forsberg).
2. periode: 1–1 (20.19) Stephan Vigier (Anders Grönlund), 2–1 (25.42) Brett Cameron (Dag Morten Wehn, Troy Rutkowski).
3. periode: Ingen.
Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Christian Persson, Ski.
Utvisninger: Lillehammer 5 x 2 min., Stavanger 9 x 2 min. og 2 x 10 min.

Annonse