Sven Erik Bystrøm har syklet de siste sesongene i Katjusja, men i likhet med Alexander Kristoff er Bystrøm på vei til UAE. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Bystrøm vet hvor han sykler de neste årene

Etter det RA erfarer slår Sven Erik Bystrøm følge med Alexander Kristoff til UAE, og skriver under en toårskontrakt med det arabiske sykkelaget.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tirsdag åpnet det internasjonale overgangsvinduet i sykkel, der lagene kan annonsere hvem de har hentet inn for neste sesong. Etter det VG erfarer skal Alexander Kristoff kjøre for UAE, og etter det RA erfarer skal også lagkamerat Sven Erik Bystrøm nærme seg det laget.

– Jeg har framtiden klar, og vet hvor jeg skal sykle de neste to årene. Ingenting er foreløpig signert, og jeg kan ikke uttale meg om hvor det er før kontrakten fysisk er signert, forteller Bystrøm til RA.

LES OGSÅ: Bystrøm sykler San Sebastian

Fornøyd med valget

U23-verdensmesteren vil ikke si om han fortsetter ferden sammen med Alexander Kristoff, men sier at det har vært et par-tre lag inne i bildet også når det kommer til hans framtid.

– Prosessen med å finne et nytt lag har vært god, da agenten min Jona Laukka har tatt seg av det meste. Det har vært flere lag inne i bildet, og jeg er fornøyd med det valget jeg har tatt, og gleder meg til de neste to årene, sier han.

Danske Ekstra Bladet melder at også Michael Mørkøv nærmer seg UAE, og dermed kan det bli mye av det samme opplegget for trioen neste år.

– Jeg har en klar plan for de neste to årene, og der har jeg selvsagt tenkt på meg selv. Jeg er ingen kaptein, så jeg må gripe de sjansene jeg får. Jeg har fått sjanser i Katusha, men ser fram til å få enda flere sjanser de neste to årene, sier Bystrøm.

LES OGSÅ: Hevder Kristoff har skrevet under for UAE

På forhåndsliste til Vueltaen

Bystrøm er blant dem som er tatt ut til å sykle EM til helgen, før det blir Arctic Race neste uke på han og Katjusja.

– Det skal være gode norske muligheter der for Edvald (Boasson Hagen) og Alexander (Kristoff). Mest sannsynlig blir det en spurt, men det er en løype som også kan by på sidevind, så det gjelder å være våken, sier Bystrøm.

I fjor kjørte haugesunderen Vuelta a Espana, men i år vet han ikke om det blir treukersritt i Spania på han.

– Jeg er på en forhåndsliste, men laget har ikke blitt tatt ut. Jeg vet at noen lag ikke prioriterer de som skifter lag, men foreløpig vet jeg ikke om jeg sykler i Spania, sier Bystrøm.

LES OGSÅ: Seks lokale sykler sykkel-EM