Sven Erik Bystrøm (midten) skal sammen med blant andre Kristoffer Skjerping (t.h.) kjøre for at Alexander Kristoff skal ha så gode muligheter som mulig til å bli verdensmester søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bystrøm tror på Kristoff i spurt

Katjusja-rytter Sven Erik Bystrøm har tro på at hans lagkaptein både på klubb og landslaget, Alexander Kristoff, kan kopiere Thor Hushovd fra 2010 og bli verdensmester på søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sven Erik Bystrøm er hjelperytteren som skal sørge for at Alexander Kristoff har det best mulig fram til spurten. Haugalendingen tror Kristoff kan vinne.

– Jeg tror det blir et hardt løp fra start med mye vind i starten, slik at det kommer et redusert felt inn til finalen. Dersom (Arnaud) Demare, (André) Greipel og «Cav» fortsatt er med, så tror jeg Alex (Kristoff) har en bedre spurt enn de på slutten av et så langt og tøft løp, sier Sven Erik Bystrøm til NTB.

LES OGSÅ: Kristoff og Katjusja måtte slite i VM-varmen

Skal beskytte Kristoff

Totalt skal 257,3 kilometer slukes før en vinner kåres i varmen i Doha. Temperaturen kommer til å ligge rundt 35 varmegrader og uten en eneste sky på himmelen. Den første delen vil gå i relativt åpent landskap med mye vind. Rittet avsluttes med sju runder på 15,2 kilometer (106,4 km totalt) ute på The Pearl, som er omgitt av skyskrapere og bylandskap.

– For min egen del håper jeg å være med og beskytte Alex så mye som mulig. Sørge for at han får en fin reise før finalen. Jeg tror jeg er av dem som kan være med lengst. Planen er at jeg skal spare litt i starten, og bistå mer mot slutten, sier Bystrøm.

– Men jeg er ingen sisteopptrekker, så min jobb blir å plassere ham i en god posisjon. Om det blir på hjulet til Edvald (Boasson Hagen) eller en av de andre spurtlagene må vi avgjøre underveis. Et sykkelritt er veldig uforutsigbart og man må handle på instinkt, forklarer Bystrøm.

LES OGSÅ: «Der Panserwagen» med overlegent tempo-gull

Kristoff kan klare seg alene

Boasson Hagen blir Norges joker. Han får muligheten til å bli med dersom det sprekker opp og en mindre gruppe får gå mot mål. Da kan Norge spille på det, ved at Boasson Hagen bidrar lite i den første gruppa i og med at Kristoff er med bak.

Bystrøm tror imidlertid laget vil være best tjent med Edvald som sisteopptrekker.

– Begge to er medaljehåp. Det er bare positivt at begge er her. Målet til landslaget er å få en norsk vinner. Men det aller beste kortet vi har, er Alex i en samlet spurt og med Edvald som sisteopptrekker. For at det skal være noen vits i å være sisteopptrekker må man være en skikkelig god spurter selv. Sondre (Holst Enger) kunne hatt rollen, men han er så liten og tar for lite vind. Han er det vanskeligere å gjemme seg bak, sier Bystrøm.

Sterkt lag

– Men det er ingen krise om Alex må spurte fra en annen spurter heller. Vi andre må bare hjelpe ham på hjulet til en av dem, sier Bystrøm, som til vanlig sykler for Kristoffs lag Katusja.

Norges lag søndag er Kristoff, Boasson Hagen, Holst Enger, Bystrøm, Vegard Breen, Kristoffer Skjerping, Truls Korsæth, Vegard Stake Laengen og Daniel Hoelgaard sykler på det norske laget. (©NTB)

LES OGSÅ: Andersen skuffet etter VM-bronse