Sven Erik Bystrøm har gjort unna etapperittet Østerrike Rundt. Her er han sammen med Trond Håkon Trondsen (th) og Sindre Bjerkestrand Haugsvær under NM-fellesstarten i slutten av juni. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Bystrøm avsluttet med tiendeplass

Mens lagkompis Alexander Kristoff sykler i Frankrike, har Sven Erik Bystrøm denne uken syklet Østerrike Rundt for Katjusja. Lørdag ble rittet avsluttet, og der spurtet Bystrøm inn til tiendeplass.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sven Erik Bystrøm har vært i Østerrike og syklet denne uken, og har levert stødige resultater på de fleste av etappene. Lørdag ble rittet avsluttet med en 203,9 kilometer lang etappe fra St. Johann-Alpendorf til Wels, som endte i en spurt. Cofidis-rytteren Clement Venturini vant, mens Bystrøm ble nummer ti.

– Jeg kan ikke være helt fornøyd med tiendeplass, men jeg var litt uheldig i spurten da en Dimension Data-rytter holdt på å krasje 500 meter før mål som gjorde at jeg måtte bremse opp, skriver Bystrøm i en sms til procycling.no.

Med unntak av fredagens fjelletappe, der han kom inn sammen med blant andre Truls Korsæth i en gruppe 26 minutter bak vinneren, har Bystrøm bitt fra seg med en rekke topp 15-plasseringer. Det førte til en 40.plass i sammendraget, nærmere halvtimen bak Stefan Denifl som vant rittet sammenlagt.

– Jeg hadde håpet på en seier i løpet av uken, men formen har vært grei. Jeg hadde kun en dårlig dag på fredagens etappe, oppsummerer Bystrøm.

Neste stopp for Bystrøm er Tour de Wallonie (22.-26.juli). Deretter venter EM og Arctic Race, før han muligens får sjansen i Vuelta a España.

LES OGSÅ: Vil helst sykle videre med Kristoff