Viking-trener Ian Burchnall var ekstremt langt nede etter cuptapet for EIK. Foto: Pål Karstensen

Burchnall slakter spillerne etter cupfadesen

Viking tapte for første gang i klubbens historie for EIK. En illsint Ian Burchnall raste mot både egne spillere og dommeren.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking-trener Ian Burchnall var ikke nødig med spillerne sine etter at laget røk ut av cupen for EIK i andre runde torsdag.

– Jeg har forsvart mye, og tar gjerne spillerne mine i forsvar, men det her kan jeg rett og slett ikke forsvare. Prestasjonene var utrolig svake, og uansett hvor godt forberedt vi er og hva vi gjør på trening før kampen kan jeg ikke forsvare så svake prestasjoner. Det er pinlig for meg, det er pinlig for klubben og det er uakseptabelt, sier Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Skjeggkamerater gir alt for Viking

– Føler seg sveket

Viking-treneren føler seg sveket av sine egne spillere.

– Jeg er ekstremt skuffet over måten vi spiller på. I starten av kampen har vi en enorm mulighet til å ta ledelsen, men setter den 15 meter utenfor. Ikke lenge etter får de den samme muligheten, og scorer. I dag så det ut til at det var vi som spilte i andre divisjon, og jeg har nesten vondt for å tro det. Kvaliteten på spillerne og deres evne til å levere gode prestasjoner uke etter uke er bare ikke til stede, sier han.

Bubacarr Sumareh ga hjemmelaget ledelsen da han skar inn fra kanten, vendte vekk Viking-forsvaret og satte ballen iskaldt mellom beina på Amund Wichne. Sumareh var banens klart beste, noe Burchnall var enig i.

– Akkurat i dag hadde jeg byttet han mot alle på laget vårt. Hadde jeg hatt noe som helst av penger så kunne jeg godt hentet han, for han var suverent den beste spilleren på banen. Men hvis han ikke vil spille gratis må jeg klare meg med det jeg har, og det betyr at vi må hjem og trene og bli bedre. Det er ingen annen måte å gjøre det på, sier Viking-treneren.

LES OGSÅ: Burchnall glad for aksjonærstøtten

Sale beklaget til lagkameratene

Et par minutter etter EIKs ledermål, ble Claes Kronberg felt inne i straffefeltet. Dommeren valgte å la situasjonen gå, mens Viking-benken selvsagt ropte på straffe. Da Sumareh løpte fra Usman Sale, som rev ned den hurtige EIK-angriperen og ble utvist, ville Viking ha offside.

– Dommeren var katastrofalt dårlig. Det er ofte de har tanker i hodet om hvordan sånne kamper skal bli, og han ønsket tydeligvis å bli lagt merke til. Alle på banen kunne se at vi ble snytt for en straffe, og i stedet for det røde kortet skulle det blitt gitt offside. Det forandrer selvsagt kampen, men uansett hvor dårlige dommerne er skal vi levere bedre prestasjoner enn det her, sier Burchnall.

Sale selv beklaget til lagkameratene i garderoben i pausen, og igjen etter kampslutt.

– Jeg føler meg helt forferdelig. Det er den verste følelsen jeg har hatt på en fotballbane noen sinne, og at jeg bidrar til å gjøre kampen vanskeligere for mine lagkamerater gjør det til den verste dagen i mitt liv. Jeg er veldig lei meg, sier Sale om situasjonen han også mener burde vært avvinket for offside.

LES OGSÅ: Viking oppretter eget spillerselskap

Opp til spillerne å svare

Etter den turbulente førsteomgangen fikk Viking en heldig utligning, da Mathias Bringaker utnyttet en grov tabbe av EIK-keeper Igor Spiridonov og satte ballen i åpent mål. Likevel klarte ikke Viking å få noe kontroll på kampen og det var i stedet EIK som gikk opp til 2-1 etter et langskudd som spratt i lengste stolpe. Til tross for at Viking hadde ballen mye, kom de ikke til mange store sjanser. Til slutt kontret EIK inn til 3-1 på overtid, og sikret seg en historisk seier.

– Nå er det opp til spillerne å svare på det her. Som trener kan du bare gjøre så mye, og når det er så mye som mangler er det ikke opp til hva du som trener sier, har gjort opp til kamp eller hvilke forberedelser du gjør. Leverer spillerne dine på det nivået her, må de rett og slett se seg i speilet og finne ut om de har hva som trengs, forteller Burchnall.

LES OGSÅ: Borteseieren glapp på overtid