Her presenteres Vikings nye trenerteam. Fra venstre Bjarte Lunde Aarsheim, Ian Burchnall og direktør Eirik W. Henningsen. Foto: Espen Iversen

Burchnall og Lunde Aarsheim presentert som det nye trenerteamet i Viking

Ian Burchnall ble presentert som ny hovedtrener i Viking. Med seg får han Bjarte Lunde Aarsheim som assistent.

Av: Espen Iversen og Arne Birkemo

Viking kalte inn til pressekonferanse torsdag klokken 13.30 for å presentere nytt trenerteam.

Ian Burchanll, som var assistent til Kjell Jonevret blir ny hovedtrener. Tidlgiere Viking-spiller Bjarte Lunde Aarsheim blir assistenttrener. 

LES OGSÅDette må Burchnall ha på plass

Førstevalgene

– En gledens dag. Vi har fått begge førstevalgene våre i Bjarte og Ian. Og så er Kurt Hegre med videre som keepertrener, sier Viking-direktør Eirik W. Henningsen.

Det lå lenge i kortene at engelske Ian Burchnall skulle ta over.

LES OGSÅ: Constable vraker sitt eget kandidatur

–  Jeg innser at vi ikke har vært kjekke å se på hjemme. Nå håper jeg vi kan gjøre noe med det, sier Burchnall og fortsetter:

– Jeg ser på dette som en ny start for klubben. En positiv en. Jeg har vært her i to år nå. Det er en fantastisk klubb og by. Å kunne ta den videre, og opp igjen med utfordringene som har vært, var en utfordring som var umulig å si nei til, sier Burchnall.

At folk lurer på hvordan han våget å si ja feier han raskt bort.

– Folk peker på 6000-7000 på kampene. Men disse har engasjement. Det kan vi bygge på. Det er lett å se på det negative. Jeg vil se på det offensivt, fortalte Burchnall på pressekonferansen.

Lunde Aarsheim forteller at han ikke kunne si nei da tilbudet fra Viking kom.

Fikk tilbud onsdag kveld

– Dette gikk fort. Jeg fikk tilbudet i går kveld. Dette er en stor mulighet. Jeg kunne ikke takke nei. Så er jeg heldig med min arbeidsgiver Sandnes Sparebank hvor jeg har fått permisjon, sier den tidlgiere Viking-spilleren.

– Jeg var aldri i tvil dog. Ian lovet meg suv kamper neste år slik jeg går forbi Pereira på adelskalenderen, legger han til.

LES OGSÅ: Burchnall trenger en «bad cop»

Fant tonen

Burchnall forteller at han snakket med Henningsen og Bård Wiggen om kriteriene som var viktige i forhold til å velge rett assistent.

– Jeg og Bjarte satte oss ned og snakket fotball. Vi fant tonen sammen raskt. Det føltes riktig at det ble oss. Hans direkthet i filosofien er virkelig noe som kan bidra til å vinne hjemmekampene hvor de andre legger seg bakpå. Vi tok ikke den muligheten i år. Vi må være raskere fram og ta mer risk på hjemmebane, sier Burchnall.

Var i tvil

Engelskmannen innrømmer at han var i tvil da Kjell Jonevret forsvant fra Jåttåvågen.

– De første dagene da Kjelle forsvant var jeg i tvil. En fin mann som jeg har et godt forhold til. Jeg slet litt. Så snakket jeg med klubben. Og med Kjelle - som støttet meg. Så så jeg på mulighetene. Jeg kunne ikke si nei, sier Burchnall.

33-åringen mener han er klar for jobben

– Det var ikke planen min i utgangspunktet å bli hovedtrener nå – selv om det har vært et mål. Jeg har alltid hatt lyst til å bli hovedtrener, men jeg hadde ikke vurderte det nå. Uansett er jeg er klar for det. Det er en forskjell på å være hovedtrener. Men føler jeg kommuniserer bra med spillerne. De respekterer meg.

At han aldri har ledet lag i kamp på dette nivået ser han ikke på som et stort problem.

– Jeg har ikke ledet lag på dette nivået, men det bekymrer meg ikke. Jeg har sittet på benken i Tippeligaen i fire år. Alle ting diskuteres før det settes ut i livet. Jeg har vært en del av det. Ikke noe nytt i så måte, sier Burchnall.