Bryne videre etter sent mål

Siden 2011 har Sandnes Ulf gått forbi andre runde én gang før årets sesong. Det var i 2016 da laget kom til fjerde runde. Det har de også muligheten til i kveld hvis de slår Bryne på Jæren. Det klarte de ikke, da Mads Bøgild sørget for at Bryne vant 1-0.

Følg RA Sporten på Facebook!

90.min: Sandnes Ulf kastet mann og mus i angrep etter Brynes ledermål, men til ingen nytte. Som Viking forrige uke, ryker også Sandnes Ulf for Bryne.

83.min: 1-0. Mads Bøgild skyter, skuddet er ikke veldig bra, men går likevel inn bak Arnold Origi. Så ut som en gedigen keepertabbe.

45.min: Pause på Bryne. Ingen av lagene har skapt noen farlige sjanser, selv om Sandnes Ulf har hatt ballen mest. Gjestene har kommet til mange innlegg fra venstre, men samtlige innlegg har blitt tatt av vinden og blåst ut av 16-meteren på motsatt side. Veldig sjansefattig til nå.

30.min: Etter nærmere halvtimen har det ikke vært mye å skrive om fra Bryne stadion. Kent Håvard Eriksen og Kachi har hatt hvert sitt skuddforsøk, men begge har vært ufarlige. Det har også Brynes skuddforsøk vært. Mye upresist og slurvete pasningsspill, og fryktelig innleggskvalitet til nå i vinden.

I motsetning til Sandnes Ulf har Bryne en stolt cuphistorie å vise til, da Jærens stolthet gikk hele veien i 1987. Bryne har også hatt for vane å slå både Viking og Sandnes Ulf. Forrige gang lagene møttes var tilbake i 2005, og da var Vidar Nisja på Bryne-laget som vant 4–0 i cupens andre runde.

Sandnes Ulf har de siste årene tapt for Nest-Sotra (2. runde), Arendal (2. runde), Sola (1. runde), Staal Jørpeland (1. runde) og Flekkerøy (2. runde). I 2016 ble Madla, EIK og Start beseiret før det ble exit i fjerde runde for Sandefjord. Det er også klubbens beste resultat i cupens historie.

– Det er ikke noe spesielt for Sandnes Ulf å ryke ut tidlig i cupen, for det er mange lag som sliter med det. Men å ryke ut i første og andre runde, som vi har gjort et par ganger de siste årene, det er litt mer spesielt. I år kan vi jo tangere bestenoteringen, så det er i hvert fall litt utvikling, sier Ulfs Kent Håvard Eriksen.

Forrige uke var Viking på besøk, og det endte med nok en Bryne-seier i cupen. Ulfs spydspiss har oppskriften klar på at det ikke skal skje igjen.

– Nøkkelen blir å ta Bryne på alvor. Vi kan ikke slippe oss ned noen hakk og tro at vi bare kan spasere inn til seier og fjerde runde. Vi vet hva som skal til, og har tenkt å vise at vi er et bedre lag enn Bryne, sier han.

Bengt Sæternes viser med sitt laguttak at han også tar kampen seriøst, da han ikke gjør mange endringer fra sitt vante serielag.

Sandnes Ulf (4-4-2): Arnold Origi – Ari Mohr Jonsson, Akinshola Akinyemi, Tapio Heikkilä, Herman Kleppa – Axel Kryger, Remi Johansen, Vegard Aasen, Vegard Erlien – Kachi Hope Ugwuadu, Kent Håvard Eriksen.

Benken: Deniss Korneiciks, Niels Verthoren, Erixon Danso, Andreas Dybevik, Jasmin Bogdanovic.