Brun og Strandli var sjanseløse

Kristoffer Brun og Are Strandli fikk det tøft og endte sist på sjetteplass i søndagens A-finale for dobbeltsculler under verdenscupregattaen i roing i Beograd.

Av:  NTB

Duoen var nummer fire i feltet etter 500 meter, men derfra og ut greide ikke nordmennene å holde tritt med de fem øvrige båtene. Brun og Strandli var i mål på tiden 6.16,33. De var fem sekunder bak Romania på nest sisteplass.

Litauen vant finalen. Dovydas Nemeravicius og Saulius Ritter rodde vinnerbåten inn til 6.08,29.

Strandli tok i fjor et hvileår, men denne sesongen er han tilbake som Bruns makker. I 2013 vant de VM-gull sammen i lettvekt dobbeltsculler. Tre år senere tok de OL-bronse i den samme båtklassen.

Norges dobbeltfirer med Martin Helseth, Erik Solbakken, Jan Helvig og Olaf Tufte tok tredjeplassen i A-finalen søndag. Kvartetten lå bakpå i starten, og halvveis hadde de bare avansert opp til femteplass. Men etter 1500 meter lå den norske båten som nummer tre i feltet, og Tufte og co. klarte å holde på pallplassen.

De var i mål på 5.41,65. Finalen ble vunnet av Storbritannia (5.38,86), mens Tyskland (5.39,13) ble nummer to.

Lørdag rodde Ask Jarl Tjøm inn til fjerdeplass i lettvekt singlesculler. Han var litt over fem sekunder unna en pallplass i Serbias hovedstad.

(©NTB)