Brun og Strandli finaleklare

Kristoffer Brun og Are Strandli er tilbake i samme båt. Lørdag tok de den norske dobbeltsculleren til A-finale under verdenscupregattaen i roing i Beograd.

Duoen lå som nummer fire halvveis, men etter 1500 meter hadde de avansert opp til den viktige tredjeplassen og holdt på den helt inn til mål. Brun og Strandli klokket inn på tiden 6.33,14.

Det var de tre beste fra hvert semifinaleheat som tok seg videre til søndagens A-finale.

Strandli tok i fjor et hvileår, men denne sesongen er han tilbake som Bruns makker. De vant VM-gull sammen i lettvekt dobbeltsculler i 2013. Tre år senere tok de OL-bronse i den samme båtklassen.

Nordmennenes semifinaleheat ble vunnet av britene Angus Groom og Jack Beaumont (6.29,28). Den litauiske dobbeltsculleren var raskest av alle i semifinalen. Dovydas Nemeravicius og Saulius Ritter noterte tiden 6.28,41 i det andre heatet.

Tjøm på fjerde

Tidligere lørdag greide Ask Jarl Tjøm akkurat å ta seg til A-finalen i lettvekt singlesculler. 21-åringen lå som nummer fire i tre firedeler av lørdagens semifinale over 2000 meter, men på tampen klarte Tjøm å rappe tredjeplassen fra slovenske Rajko Hrvat.

Tjøm var i mål på tiden 7.18,91. Raskest i semifinalen var tyske Jason Osborne (7.15,97). Samme Osbourne vant senere A-finalen med 6.58,43. Tjøm forbedret seg med over seks sekunder til 7.12,10, og det holdt til fjerdeplass til slutt. Det var litt over fem sekunder opp til en pallplass.

Norges dobbeltfirer med Martin Helseth, Erik Solbakken, Jan Helvig og Olaf Tufte er også finaleklar i Beograd. Kvartetten gjorde jobben og vant oppsamlingsheatet med grei margin. De to beste båtene tok seg til søndagens A-finale.

Tufte og co. var nest best etter 500 meter, men derfra og ut var de i ledelsen foran den russiske båten.

B-finale for Borch

Like bra gikk det ikke for Kjetil Borch i singlesculler. Han ledet etter 500 meter, men klarte ikke å holde på ledelsen. Halvveis lå han som nummer tre, og den plasseringen hadde han også etter 1500 meter.

Borch hadde ikke nok krefter mot slutten og endte på fjerdeplass. Han var i mål på 6.47,63.

Det betyr at 28-åringen må ut i B-finale i Serbias hovedstad søndag. Borch ble i 2013 verdensmester sammen med Nils Jakob Hoff i dobbeltsculler.

(©NTB)