Jørgen Bakke løfter pokalen som viser at Brodd vant NSE høstturnering på Stemmen lørdag. Det var den første seireren i POLs tradisjonsrike turnering siden 1979. Alle foto: Espen Iversen

Brodds første triumf siden 1979

Brodd–VBK 1–0. Kort i alle regnbuens farger haglet mellom de kjappe replikkene. Finalen i NSE-høstturnering ble akkurat så het og dramatisk som forventet da Brodd sikret sin første triumf i cupen siden 1979 ved å slå erkefienden VBK.

Følg RA Sporten på Facebook!

Avgjørelsen i finalen av den tradisjonsrike høstcupen til POL falt i kampens siste ordinære spilleminutt. VBK-veteranen Ørjan Ellingsen skulle klarere til corner i en presset situasjon, men endte med å score selvmål.

– Det var ekstra deilig at scoringen kom på den måten, sier Brodds kaptein Jørgen Bakke – ispedd en god dose skadefryd.

LES OGSÅ: Slik blir 4. divisjon i 2017

Fikk ingen hevn

For oppgjørene mellom de to byrivalene har utviklet seg til å bli kamper som ofte burde hatt 18-årsgrense de siste årene. Det er ingen kjærlighet der. For å si det på en forsiktig måte.

Etter to tap i årets seriespill skulle Vardeneset ha sin hevn mot Brodd lørdag.

Dessverre gikk det ikke helt slik. Et overtent VBK pådro seg seks gule og to røde kort. Selv om de skapte mest, og dominerte i store deler av kampen, gikk de tomme ved spille med ti- og ni spillere på slutten.

– Vi hadde et veldig høyt tenningsnivå og falt nok for eget grep slik sett. Planen var å ligge på grensen. Det slo feil ettersom dommeren la listen lavt. På slutten gikk vi tomme, sier Morten Vadla – som både spilte og ledet laget til VBK i turneringen.

Vadla, som har vært en av «hatoppgjørenes» mest sentrale skikkelser de siste årene ble også selv utvist helt på slutten.

Første seier siden 1979

For Brodd var det derimot grunn til å feire. De har slått VBK i tre av tre oppgjør og ikke sluppet inn baklengsmål mot erkerivalen i år. På toppen av det hele benyttet de fire spillere født i 2001 på lørdag.

– Dette var som oppgjørene pleier å være. Mye trøkk og tenning. Et par røde kort hører til, men VBK kunne spart seg noen av de stygge taklingene og tullet, sier Brodd-kaptein Bakke.

LES OGSÅ: Brodd hentet Vidar-spiller

Det var daglig leder Øyvind Jacobsen som fungerte som trener da laget vant sin første tittel i en av landets lengstlevende turneringer siden 1979. Det gjorde han også da Brodd vant Rogalandscupen i 2012.

Utover det har det ikke blitt noen cuptitler på klubbens seniorlag.

– Ettersom Jacobsen fører laget til titler bør vel nå Brodd kvitte seg med hovedtrener Kristian Sørli for å spare litt penger?

– Brodd må ikke finne på det! Ingen av spillerne skjønner taktikkene til Jacobsen. Jeg tror ikke han gjør det selv heller, sier kaptein Bakke – og ler godt.

For Vadla og VBK var det ingen grunn til å smile.

– Det er ekstremt surt. Det er fjerde finalen på rad vi taper etter å ha produsert flest sjanser, sier Morten Vadla.

Med finalen i NSE-turneringen ferdigspilt for i år er også endelig punktum satt for lokalballen i 2016.

I det minste hva som angår det som skjer på selve banen.

Kampfakta:

Fotball, finale NSE høstturnering
Brodd-VBK 1–0 (0–0)
Stemmen, 150 tilsk.
Mål: 1–0 Ørjan Ellingsen (selvmål 89)
Brodds vinnertropp: Erland Tangvik, Erik Garpestad, Petter Midbøe Lunde, Steffen Aavitsland, Krister Landa, Fabian Calderon, Jørgen Bakke, Trym Schjølberg Sivertsen, Casper Aalen Norseng, Per Kristian Stangeland Nilsen, Adi Dukic, Jefferson de Souza, Marcus Laursen, Emre Askelund, Ceu Lian Khar, Ahmado Ahmed.
Disse deltok ikke i finalen men fikk medalje: Deniss Korneiciks, Petter O. Haukali, Gutama Haji, Jihad Kher.