Brodd til topps etter sterk seier over Viking 2

Med sin andre strake hjemmeseier i årets sesong, gikk Brodd til topps i divisjonen da Viking-rekruttene ble beseiret 3-1 hjemme fredag kveld.

Bilde 1 av 0
Brodd åpnet sesongen med en sterk seier over opprykksfavorittene Førde, og møtte et Viking-lag anført av Stian Michalsen og brødrene Adrian og Jonas Pereira til sin andre hjemmekamp for sesongen.
De grønnkledde fra Midjord startet kampen best da spydspiss Sindre Haarberg avsluttet et godt angrep fra hjemmelaget etter 12 minutters spill. Jonas Pereira hindret imidlertid vertene å gå i garderoben med ledelse, da han utlignet sju minutter før pause.

Erland tilbake fra skade

Som mot Førde brukte Brodd-trener Antonio Martins Silva pausen godt, da Brodd kom best ut av startblokkene de siste 45 minuttene. I en veldig oppstykket omgang utmerket de grønnkledde seg med mange gode angrep, mens Viking på sin side trillet mye ball uten å få til det helt store før mot slutten av kampen.
Da hadde først Sindre Haarberg på ny gitt Brodd ledelsen, etter glimrende forarbeid av Jose Alejandro Valecillos. Kantspilleren fintet seg ned til dødlinjen og la ballen på sølvfat til Haarberg som kunne bredside den i mål fra omlag 0 meter like over timen spilt.

Like før Haarberg satte inn sitt andre mål for kampen, hadde Brodds Preben Erland gjort comeback etter nok en skade som har holdt målmaskinen ute en god stund. Brodd fortsatte å kjøre på etter målet, og hadde blant annet to skudd i tverrliggeren, før Viking-rekruttene fikk noen sjanser på slutten.

Valecillos punkterte kampen

Klajdi Burba burde utlignet for gjestene, da han plutselig fikk ballen i føttene etter at en Brodd-spiller bommet på en stupheading som gikk bakover. Men selv om Burba reagerte raskest, satte 19-åringen ballen utenfor.

Brodd var det førende laget gjennom store deler av kampen, og det var ikke mer enn fortjent at Valecillos fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 3-1. Den tidligere Lura-spilleren, som nå har blitt omskolert til vingback i Brodd, satte ballen i nettaket på bakerste stolpe etter at innbytter Casper Norseng hadde gjort forarbeidet.

Dermed endte det med nok en hjemmeseier til Brodd, som med dagens seier også gikk til topps på tabellen før helgens runde i Norsk Tipping-ligaen avd. 4.