Det var veldig mange som hadde møtt opp for å se Sandnes Ulf-rekruttene måle krefter mot Petter Olsen Haukali og Brodd, i de grønnkleddes forsøk på å sikre ny kontrakt. Det gikk ikke mot Ulf 2, så alt skal avgjøres hjemme på Midjord mot Vardeneset neste helg. Foto: Pål Karstensen.

Brodd-poeng sikret drømmefinale i siste serierunde

Petter Olsen Haukali sørget med sin scoring for poengdeling mellom Sandnes Ulf 2 og Brodd lørdag kveld, og dermed er det klart for et skikkelig «hatoppgjør» mellom Brodd og Vardeneset i siste serierunde.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med én serierunde igjen å spille i 3.divisjon avdeling seks kunne det knapt ha vært jevnere. Brodd kjemper en desperat kamp om å beholde plassen i divisjonen, og møtte i dag et Sandnes Ulf-lag på jakt etter puljeseieren på bortebane. Lysluggen Eirik Larsson ga vertene ledelsen, men den ble utlignet av en annen lyslugg, nemlig Petter Olsen Haukali. Flere mål ble det ikke, og dermed endte det med poengdeling i Sandnes.

– Sandnes Ulf har gode juniorer, og er ikke et enkelt lag å møte. Derfor er ett poeng her godt å ta med seg inn i siste serierunde, selv om vi gjerne skulle ha fått med oss alle tre. Men vi har alt i våre egne hender, og er ikke avhenige av andre resultater for å nå målsettingen om å holde seg som vi la før sesongen, og det det poenget her holdt oss innenfor den målsettingen, forteller Brodd-trener Kristian Sørli.

LES OGSÅ: Lura sikret plassen med målfest

Sørli: – Vi må takle favorittstempelet

Vinner Brodd sin siste kamp for sesongen, hjemme mot Vardeneset, er saken klar. Da har Brodd sikret seg ny kontrakt.

– Hadde vi vunnet i dag hadde vi også sikret oss en ny kontrakt, men det klarte vi dessverre ikke. Derfor må vi slå Vardeneset hjemme i neste kamp, som jeg vet mange har ønsket seg. Og med rivaliseringen mellom lagene kan du ikke få regissert avslutningen på årets sesong noe bedre, sier Sørli.

I fjor vant Vardeneset begge kampene mot Brodd, mens de grønnkledde slo tilbake i bortekampen på Modenabanen tidligere i år.

– Vi slo dem tidligere i år og er over dem på tabellen, så vi må finne oss i at vi har favorittstempelet på oss i denne kampen og takle det. Da vi slo dem borte i år fant vi en måte å slå dem på, og det må vi gjøre neste helg også. Nå er det ingen lag jeg har sett oftere enn VBK, da jeg tror jeg har sett dem i 15 kamper eller noe sånt, så jeg har tro på at vi skal kunne klare dette, forteller Sørli.

LES OGSÅ: Dirigenten slapp aldri taktstokken

Spinnvill avslutning i avdeling seks

Ellers i divisjonen tok Ålgård en tidlig 2-0 ledelse mot Bryne 2, og kunne med seier sikre ny kontrakt. Slik skulle det ikke gå da Bryne 2 kom sterkt tilbake og vant 5-2. Dermed er det plutselig Ålgård, og ikke Bryne 2 som ligger på den første nedrykksplassen og som må håpe på at andre lag roter seg vekk i siste serierunde.

FKH 2 slo Vardeneset 4-0 borte og innehar for øyeblikket den viktige 5.plassen i divisjonen, som altså sikrer fornyet kontrakt. Men fra Bryne 2 på tredjeplass ned til Ålgård på sjetteplass skiller det bare to poeng, og dermed går det mot en forrykende slutt på sesongen.

Ålgård skal reise bort til serieleder Staal Jørpeland og kjempe om fornyet kontrakt, mens hjemmelaget kjemper om puljeseieren. Den kampen kjemper de mot Sandnes Ulf 2 som møter Bryne 2, som på sin side kjemper om fornyet kontrakt. Haugesund 2 møter Vard 2, mens Brodd altså møter VBK i siste serierunde neste helg.

LES OGSÅ: Vardeneset er nøkkellaget i serieinnspurten