Brodd og Sola røk ut av cupen

Både Brodd og Sola møtte lag som til daglig spiller i divisjonen over dem, og divisjonsforskjellen ble til slutt gjeldende da Bryne og Vard Haugesund gikk seirende ut av duellene.

Brodd møtte Bryne for andre gang på få dager, da de grønnkledde fra Midjord slo Bryne 2 i sin hjemmepremiere for sesongen søndag. Oppgaven var litt tøffere onsdag kveld, da førstelaget sto på motsatt banehalvdel på Bryne stadion.

Etter en jevnspilt første omgang som forble målløs, åpnet Bryne scoringskontoen for dagen da Bjarne Langeland ga hjemmelaget ledelsen etter 55 minutter. Seks minutter senere økte Einar Lye til 2-0, og etter det hadde jærbuene kontroll på begivenhetene. Geir Dahle Høyland og Aram Khalili satte inn 3-0 og 4-0 etter henholdsvis 75. og 85. minutter spilt.

Cleveland skuffet over prestasjonene

På Sola stadion var Vard Haugesund gjester, og Sola-trener Arturo Cleveland hadde på forhånd varslet at Madla-kampen på søndag var viktigere enn bonuskampen mot Vard. Bortelaget ledet 2-0 til pause, og økte ledelsen til 3-0 før Sola fikk sin redusering gjennom Vegard Meling Nesse før Vard Haugesund fastsatte sluttresultatet til 4.1

– Prestasjonen vår var ikke god nok, så det er vi skuffet over. Vi er for passive og fikk virkelig svi på grunn av noen personlige feil som ble gjort, sa trener Arturo Cleveland til Solabladet etter kampen.