Brodd fosser videre på tabelltopp etter ny maktdemonstrasjon

Selv etter å ha fått mål i mot etter ni sekunder, ristet Antonio Silvas menn av seg sjokket og valset over nok en opprykksfavoritt på hjemmebane. Denne gang var det Fana som fikk stryk med 5-1.

Bilde 1 av 0
Det har vært kontinuerlig feststemning på Midjord denne sesongen, med et hjemmelaget som har vartet opp med den ene gode forestillingen etter den andre. På tribunen har det vært fullt hus og jaggu har det ikke vært sol og fint vær også.

Alle stoler på hverandre, og alle kan komme utpå å gjøre en jobb. Alle sammen legger ned det de arbeidet de skal, og da er det lett å spille. Det ser du i den andre omgangen i dagens kamp og, da vi spiller dem rett av banen. Det er en god følelse å spille i Brodd nå, og vi må holde prestasjonsnivået oppe, sier Brodds Sindre Haarberg til RA etter kampslutt.

Reiste seg fra baklengs etter ni sekunder

Serielederne Brodd fikk seg en real kalddusj allerede etter ni sekunder, da et tilbakespill til keeper ble slått rett i Fanas Henrik Udahl og i en fin bue over keeper og i mål.

Vi forberedte oss på å møte et lag i en 4-4-2-formasjon, men de kom ut i en 3-5-2 og det overrasket oss i starten. Vi slet med å håndtere det, og selvsagt kan individuelle feil som på det første målet skje. Men vi har vist at vi er flinke til å tilpasse oss, og det klarte vi også i dag. I tillegg visste vi at de ikke kunne holde oppe den intensiteten de hadde i første omgang hele kampen, sier Brodd-trener Antonio Silva.

Det tok ikke lenge før Brodd var a jour, og Sindre Haarbergs startet målshowet. Igjen. Først fikk han en gavepakke fra Fanas forsvar, og scoret alene med keeper. Det gjorde han også ti minutter ut i den andre omgangen, før han hælsparket igjennom Ali Valecillos som la på til 3-1.
– Sju mål på fem kamper er langt fra hverdagskost, men når vi spiller så god fotball får du mange gode sjanser på topp. Jeg synes jo egentlig Jørgen (Bakke) burde scoret på den første hælflikken min, men da Ali scoret på den andre går det greit. Da fikk vi roet ned spillet og kontroll på kampen, sier Haarberg og smiler.

Egen dag for overgangsspill

Kvarteret før slutt ble Brodds suverene toppscorer byttet ut til trampeklapp, og det like etter at Marco Scheffler økte til 4-1 på corner. Og selv om Valecillos fastsatte sluttresultatet til 5-1 med sitt andre for dagen, var det ingen tvil om hvem som var banens store spiller.
– Det kommer tider da jeg ikke kommer til å score like mye som jeg gjør nå, men for øyeblikket er det bare å holde hodet kaldt og score på så mange sjanser som mulig. Når vi spiller så god fotball som vi gjør fører det til at jeg får mange sjanser på topp, og da er det bare opp til meg å utnytte de sjansene, sier Haarberg.
Nøkkelen til Brodds seier i dag igjen var en god defensiv enhet, og et ekstremt hurtig og godt kontringsspill som førte til tre av dagens mål.

Vi jobber hver dag for å forbedre spillet vårt, og har en egen dag der vi bare trener på overgangsspill mellom det offensive og det defensive spillet. På den måten vet alle hva som skal skje i alle faser av spillet, og også hvilke roller og hva de skal gjøre når vi får et brudd og kan gå på overganger, sier Silva og fortsetter:

– I tillegg har vi talent, ferdigheter, fart og evnen til å holde på ballen og finne medspillere når det går hurtig i lengderetningen. Vi har en fantastisk spillegruppe her, og nå har Sindre også fått selvtillit nok til å vite at han kan score på omtrent alt av sjanser. Så det er bare å se opp for flere mål fra den kanten, forteller Silva.