Henrik Medhus (midten) jubler sammen med rekkekamerat Scott Macauley (t.h) og Tim Kunes etter 3-2 målet Medhus scoret 40 sekunder etter Stjernens utligningsmål. Foto: Pål Karstensen

Brennhet fjerderekke stjal showet

To mål og tre målgivende ble det på Henrik Medhus, Scott Macauley og Christian Dahl-Andersen i fjerderekken i dag, som får æren for at Oilers nå kan avgjøre til sin fordel borte mot Stjernen fredag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers-trener Pål Gulbrandsen oppsummerte det ganske godt etter kampen, da han mente det var en merkelig hockeykamp. Det var det litt også, da Oilers hadde god kontroll på kampen spillemessig, selv om Stjernen lenge hang med på resultattavlen. Men hver gang laget fra Fredrikstad yppet seg, var fjerderekken på plass.

– Det er selvsagt veldig kjekt for oss å vise at vi kan andre ting enn bare å kjempe og gå på skøyter også. Jeg trives veldig godt i den rollen, litt utenfor rampelyset der Dan, Josh og Mark som regel får boltre seg, men når vi produserer som vi gjør i det er det en herlig følelse det også, sier Henrik Medhus.

LES OGSÅ: Oilers kan avgjøre fredag

Gulbrandsen hyller fjerderekken

Hans 3-2 mål knappe 40 sekunder etter Stjernens utligning i midtperioden var meget avgjørende for dagens kamputfall.

– Det er godt for oss at det løsner litt produksjonsmessig for oss i rekken vår. Det er veldig viktig for et lag å ha en solid fjerderekke som kan gå godt på skøyter, og krige motstanderne ut av stilen. Jeg merker at backene deres begynner å bli slitne nå, da de slenger flere pucker på mål og håper på det beste enn de gjorde i starten av serien, sier Medhus.

Oilers-trener Pål Gulbrandsen er full av lovord om dagens fjerderekke.

– Den rekken er den store forskjellen i dag. De spiller rakt og gjør det enkelt, får puckene på mål og står på. Det er også herlig at de får målene sine i dag, og den hyllesten de fortjener. Fjerderekken og Henrik her har vært bunnsolid i alle de tre kampene til nå, og det regner jeg med de vil være også i kampene fremover, sier han.

LES OGSÅ: Den store, lille forskjellen

Søberg tilbake fra skade

Gulbrandsen er ikke helt fornøyd med måten Oilers startet kampen på, og mener laget hans gjør mange rare valg.

– Jeg synes vi kontrollerer kampen godt, men lar dem få komme på for mange overganger. Vi må være mer nøye med hvor vi ligger på isen, og hva vi foretar oss. Det er kanskje ikke noen terningkast fem-kamp fra oss i dag, men vi er gode til å blokkere skudd i alle linjene i dag og finner en måte å vinne på, forteller han.

Underveis i kampen gikk både Magnus Hoff og Kristian Forsberg av isen, da de ikke følte seg helt vel. En som imidlertid holdt seg på isen gjennom hele kampen var Markus Søberg, som returnerte fra skade.

– Jeg har vært ute i sju uker nå, så det merkes på beina. Jeg baserer mye av spillet mitt på fart og kraft, og da blir det ikke så bra når jeg ikke leverer noen av delene i dag. Men kampen handlet ikke om meg, og selv om jeg kunne gjort det bedre, så vinner vi på en dårlig dag, sier Søberg.

LES OGSÅ: Hovmesteren serverte stjernesmell

Vil avgjøre på fredag

Også han skryter voldsomt av fjerderekken, som han mener reddet laget i dag.

– Fjerderekken var fantastisk i hele kampen, og leder laget mot seier i dag. Av og til er det de to øverste rekkene som bidrar mest i målprotokollen, mens det andre dager er de to nederste. Det er utrolig viktig for et lag som Oilers å ha de fire gode rekkene vi har, sier Søberg.

Både han og Josh Soares håper nå å kunne avgjøre det mot Stjernen på borteis fredag.

– Vi håper å avgjøre det på fredag. I sluttspillet spilles det mange kamper på kort tid, og jo mer hvile du kan få over et langt sluttspill jo bedre er det. Derfor må vi ikke slippe oss ned, selv om vi har vunnet tre på rad, sier Soares.

LES OGSÅ: – Stjernen er et jævla drittlag jeg er glad for at vi slo