Ian Burchnall håper Kwesi Appiah kan skape konkurranse rund spissplassen. Spissen med landskamper for Ghana skal etter planen være med til La Manga neste uke. Om begge parter er fornøyde ender det i et lån. FOTO: ROY STORVIK

Brede åpnet døren for lånespiller

Det meste tyder på at spissen Kwesi Appiah (26) blir lånt ut til Viking ut sesongen. Det hadde ikke vært mulig uten litt hjelp fra Brede Hangeland.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vikings styremedlem avsluttet sitt opphold hos Crystal Palace i fjor sommer og trener Ian Burchnall legger ikke skjul på at de neppe ville hatt muligheten til å hente spissen med landskamper for Ghana uten en hjelpende hånd fra Hangeland.

– Det er Bredes kontakter i klubben som har åpnet dørene for oss her. Dette er normalt ikke en type avtale klubbene ønsker å gå med på, men Brede er godt likt i klubben. Jeg tror Palace hadde lyst til å hjelpe ham litt, sier Viking-treneren til RA – som også håper dette kan bidra til å bygge en relasjon inn mot Palace.

Han forteller også at Hangeland beskriver Appiah som en seriøs og fin type.

LES OGSÅ: Tester Adegbenro som spiss

Alvorlig kneskade

Det er nærmest enighet om et lån fram til sommeren av Appiah, men før avgjørelsen tas er det meningen at han skal bli med klubben til La Manga.

Appiah står ikke oppført i den offisielle A-troppen til Crystal Palace. Dette har dog sin enkle forklaring.

– Han har vært under opptrening etter en alvorlig kneskade og operasjon. Klubbene i Premier League måtte melde inn sin tropp for resten av året i januar og da var det mer usikkerhet om han hadde kommet langt nok i rehabiliteringen. Palace har en stor tropp, forteller Burchnall.

RA meldte alt dagen etter at Michael Ledger ble lånt inn at Viking jobbet videre med en spiss fra England.

Klubben hadde egentlig fått napp hos Paul Gladon fra Wolves, men han trakk seg i tolvte time. Da ble Appiah-tråden tatt opp.

Appiah, som er født og oppvokst i England, har seks kamper for Ghana. Den 180-centimeter høye spissen beskrives som sterk, arbeidsom og målfarlig av Burchnall.

– Han er en målfarlig spiller Palace plukket opp i lavere divisjoner som et langtidsprosjekt. Siden har han vært lånt ut syv ganger og nivået har stadig blitt trappet opp. Sist var han i Reading og klarte seg bra til han ble skadd. Det var i 2015. Han har ikke spilt A-kamper siden det.

LES OGSÅ: «Gjenkjennelighet som gir optimisme»

Utgående kontrakt

Palace vurderer ifølge Burchnall å forlenge kontrakten som løper ut i sommer, men før den tid mener de at et lån i Viking kan være en god idé både for klubben og ham selv.

Appiah har seks kamper for A-laget til Palace. Selv om han aldri har etablert seg der er Burchnall relativt trygg på at landslagsspilleren til Ghana er god nok til å kunne skape konkurranse i Viking.

– Har du sett ham selv?

– Ikke live. Det hadde vært vanskelig både av praktiske grunner og fordi vi ikke har penger til det. Men som med de fleste vi er interesserte i nå bruker vi vårt scouting-verktøy for å se kamper hvor spilleren er involvert, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Leter videre i Egland

Frykter ikke konkurransen

 Viking-spiss Patrick Pedersen har ikke funnet nettmaskene så langt i vinter og nå er en konkurrent på vei inn. Det stresser ham ikke.

Angriperen, som kom fra Island forrige sesong, slet med uttellingen i 2016. Slik har det også fortsatt i oppkjøringskampene i vinter.

Til tross for godt med spilletid har målet latt vente på seg for den sympatiske dansken.

At Viking nå er i ferd me då hente inn en utfordrer på lån i Kwesi Appiah lar han seg ikke stresse av.

– Jeg synes dette er en god nyhet. Dette skaper konkurranse om plassene og konkurranse er sunt, sier Pedersen til RA etter tirsdagens trening på Knudamyrå.

Etter at Suleiman Abdullahi ble solgt har han delt på spilletiden med Mathias Bringaker. De to endte opp på likt antall scoringer i fjor, men Bringaker spilte færre minutter.

At Pedersen ikke har scoret i denne oppkjøringen lar han seg ikke stresse av.

– Som spiss vil du selvsagt score mål og nå har jeg gått av banen fire ganger uten mål. Jeg tror likevel det løsner etter hvert og blir ikke bekymret over situasjonen, sier han.

Viking har også Aniekpeno Udo i troppen av rene spisser.