Braut Haaland og lagkameratene tilbake på treningsfeltet

Borussia Dortmund starter opp igjen med trening fra mandag av.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fra mandag får Borussia Dortmund-spillerne lov til å trene i mindre grupper på klubbens treningsfelt.

Det er første gang på et par uker at Erling Braut Haaland og hans lagkamerater får anledning til å trene organisert. Men i starten får de bare være sammen to og to på treningsfeltet. Det forteller midtbanespiller Emre Can.

– Mandag kjører vi på. Vi ønsker å starte opp igjen rolig i veldig små grupper på to personer, sier han til TV-kanalen Sport1.

LES OGSÅ: Kommentar: Kanskje ikke så galt at det ikke er godt for noe

Dortmund-spillerne har i likhet med de fleste fotballproffer rundt om i Europa måttet holde seg i form på egen hånd de siste ukene.

LES OGSÅ: Må trene alene i karantene

Bundesliga er midlertidig stanset til 30. april på grunn av koronaviruset, og det er slett ikke sikkert at man kommer i gang med kamper igjen i løpet av våren. Can erkjenner at usikkerheten er vrien å håndtere.

– Det er fint å få gjøre noe og å ha oppgaver igjen. Det er viktig for oss å komme tilbake på banen.

LES OGSÅ: Så stor prosent får Viking-spillerne beholde

Dortmund ligger på 4.-plass i Bundesliga, fire poeng bak serieleder Bayern München. Det betyr at Haalands klubb har gullsjanse dersom sesongen på et tidspunkt kan gjenopptas.

LES OGSÅ: Nå permitteres også spillere, trenere og støtteaparat i Viking

– Det vil bli veldig, veldig vanskelig. Vi skal fortsatt møte Bayern og Leipzig. Vi har en god tropp, og selv om det ikke blir enkelt, tror jeg fortsatt at det er mulig, sier Can.

LES OGSÅ: Viking-stopper koronasmittet