Hovedbrannstasjonen og politiet rykket i kveld ut til «mistenkelig røyk» i Midtgårdveien på Gausel i Stavanger.

Brannvesenet rykket ut til ulovlig bål på Gausel

– Det er ikke lov å brenne bål etter skumring, minner brannvesenet om.

Hovedbrannstasjonen og politiet rykket i kveld ut til «mistenkelig røyk» i Midtgårdveien på Gausel i Stavanger. Men det var ingen brann som møtte dem:

– Årsaken til røyk er et bål i en hage, skrev brannvesenet på Twitter like før klokken 20. Der minner de om at det ikke er lov å brenne bål etter skumring, samt at brenning av avfall ikke er tillatt i Stavanger kommune.

Eksempelet er ikke enestående. Mange i Stavanger kommune tar ikke hensyn til bålforbudet, kunne vaktleder i Rogaland brann og redning IKS fortelle til RA i sommer. Den gang måtte de rykke ut til Revheimveien etter at en innringer meldte om røyk og flammer fra stedet. «Ved ankomst viser det seg at det er ett bål», skrev Rogaland brann og redning IKS på Twitter. 

Fra og med 1. juli i år trådte «forskrift om åpen brenning og brenning  av avfall i småovner» i kraft i Stavanger kommune.

All åpen brenning, det vil si all brenning som skjer utendørs, er forbudt. Det samme gjelder all brenning av avfall i småovner. Noen få unntak gjelder fra det generelle forbudet. Forskriften ble innført for å få bedre kontroll med og begrense forurensningen fra åpen brenning, ifølge Stavanger kommunes nettside.