Borch, Brun og Strandli til semifinalen i ro-EM

Kjetil Borch, Kristoffer Brun og Are Strandli hadde små problemer med å ta seg til semifinalen i single- og dobbeltsculler i ro-EM i Glasgow torsdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Borch ledet sitt kvalifiseringsheat fra start til mål og klokket inn til 6.53,88. De to beste i heatet gikk til semifinalen lørdag, mens resten måtte ut i oppsamlingsheat fredag. Russeren Vladislav Ryjabcev ble nummer to med 6.56,42.

Brun og Strandli hadde heller ingen problemer med å ta seg videre. De vant sitt kvalifiseringsheat med halvannet sekund til et lag fra Belgia. Belgierne følger nordmennene til semifinale.

Dobbeltsculleren med Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig må ut i oppsamlingsheat fredag etter at det ble 4.-plass i kvalifiseringen. Den norske båten var i tet etter 500 meter, men fikk det skikkelig mot slutten. De tre beste gikk til semifinalen, og britene var raskest på 6.17,34 etter fullførte 2000 meter. Solbakken og Helvig ble klokket inn på 6.38,20.

Siri Eva Kristiansen og Maia Lund klarte heller ikke ta seg til semifinale i dobbeltsculler på første forsøk. De må gjennom et oppsamlingsheat etter å ha endt sist i sitt kvalifiseringsheat.

Dobbeltfireren til kvinnene endte sist i kvalifiseringsheatet. Kun den polske vinnerbåten gikk direkte til finalen. Båtene som ble plassert fra to til seks gikk alle videre til oppsamlingsheat fredag. Marianne Madsen, Hanna Gailis Inntjore, Anna Een Sture og Inger Kavlie sitter i fireren.

(©NTB)