Bompenge-aksjonsleder fikk tilbake førerkortet

Cecilie Lyngby var aksjonsleder under kjørsakte-aksjonen på E6 sist torsdag, hvor en ambulanse ble hindret. Det førte til at politiet beslagla førerkortet hennes. Nå har hun fått det tilbake.

–  Jeg har mistet lappen og jeg er blitt anmeldt. Dette er veldig leit. Jeg gråt da jeg ble tatt inn til avhør, sa Cecilie Lyngby, til Dagsavisen i forrige uke.

Hun var en av initiativtakerne til kjør-sakte-aksjonen som skapte lange køer på E6 nordfra inn mot Oslo torsdag kveld. Aksjonen startet kl 18. Ved 19-tiden grep politiet inn da aksjonen gjorde at en ambulanse ikke kom fram. 

 –  Jeg var langt foran der dette skjedde da politiet ringte meg. Jeg så ikke hva som skjedde bak meg. Men jeg ringte mannen min, som kjørte lenger bak  og telte biler. Han hjalp til å ordne opp slik at bilene kom fram. 

 Hva synes du om at aksjonen du startet førte til farlige situasjoner?

– Jeg kan ikke noe for at det er pøbler bak. Vi hadde sagt klart fra på forhånd at vi ikke skulle skape noen farlige situasjoner, og at vi skal slippe ambulanser og andre slike kjøretøy forbi. Men når det er så mange som møter opp, er det alltid noen pøbler som ødelegger, sa Lyngby til Dagsavisen  da.

Lyngby sier at aksjonen var godkjent av politiet på forhånd, og at deltakerne skulle kjøre 20 km/t i 80-sonen. Ifølge NRK hadde aksjonistene ikke fått dispensasjon fra veitrafikkloven. Hun hadde trykket opp 400 "Nei til bompenger"-klistremerker, som alle ble delt ut før aksjonen, og hun anslår at 700-800 biler deltok i aksjonen.

Den siste uken har vært tung for henne.

Men nå er det snudd til glede.

Tirsdag kveld ringte politiet og fortalte at hun får førerkortet tilbake, skriver hun i en SMS til Dagsavisen.