Bomaksjonistene skifter navn

Nå skifter bomaksjonistenes Facebook-gruppe som har 68.000 medlemmer navn. Og Sigurd Sjursen blir pressetalsmann.

Folkeopprøret «For vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger», også kjent som «Nok er Nok»-aksjonen, bytter navn.

LES OGSÅ: Bom-Sjursen avviser partiplaner

– Dette er en naturlig evolusjon av hvordan gruppen har tatt av og fått fotfeste hos folket, media og politikerne. Det opprinnelige navnet var noe jeg opprettet en onsdagsmorgen på hytten når jeg så at mennesker som ville diskutere bomringene i Sandnes ble kastet ut av gruppen de var med i. Jeg hadde ingen anelse om hvordan dette skulle ta av og sette sine spor i det norske folk og den norske politikken, skriver Sigurd Sjursen, gruppens grunnlegger og pressetalsmann i en pressemelding.

LES OGSÅ: – Hensikten med å stenge Bybrua er ikke å gjøre folk vondt

Blir «Bomfritt Jæren - NOK er NOK»

Folkeopprøret «For vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger» endrer navn til «Bomfritt Jæren - NOK er NOK».

– Endringen kommer som en naturlig effekt av gruppens suksess og for å gi en bedre beskrivelse av hvilket område gruppen fokuserer på, opplyser Sjursen.

LES OGSÅ: – Klart bom-raseriet gjør inntrykk

Flere grupper

Det opprettes samtidig en Facebook side som heter «Bomfritt Norge - NOK er NOK» som blir den offisielle siden til aksjonsgruppen for publisering av nyheter, relevante ytringer og arrangementer.

LES OGSÅ: – Frp bør dra til Oslo, ikke Bybrua

Siden blir, ifølge Sjursen, opprettet for å unngå at viktig informasjon om nyheter og arrangementer ikke forsvinner i mengden innlegg som blir publisert av de 68.000 medlemmene gruppen har.

– Planen er å opprette en interesseorganisasjon som skal jobbe målrettet sammen med politikerne og partiene for å gjøre Norge til et bomfritt land. Dette er et langsiktig mål som skal gjøres med små steg, skriver Sjursen.

Navneskiftet skjer 5. september klokken 12.00.

LES OGSÅ: Rådhusets bom-bombe