Foto: Erik Grønnestad

Boligprisene sank med 0,6 prosent i juli

Likevel er nedgangen i Stavanger moderat sammenlignet med nedgangen på landsbasis.

Boligprisene i Stavanger har hatt moderat nedgang sammenlignet med resten av landet, skriver Eiendom Norge i en pressemelding etter at boligprisstatistikken for juli måned ble publisert torsdag formiddag.

Mens boligprisene på landsbasis sank med 1,2 prosent, var det tilsvarende tallet 0,6 i Stavanger. I Oslo og Bærum var prisnedgangen på hele 2,8 prosent.

– Grunnet fellesferien er nedgang i boligprisene normalt, og sammenlignet med tidligere år skiller ikke årets julimåned seg ut, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer om nedgangen på landsbasis.

– Tilbudssiden er økende over det meste av landet, fortsetter han.

Vekst på årsbasis

De tolv siste månedene har boligprisene i Stavanger steget med 1,3 prosent. Det er svakere enn i resten av landet, der boligprisene har hatt en vekst på 4,8 prosent.

Likevel ble det solgt 114 boliger i Stavanger i juli, noe som er hele 16,3 prosent flere boliger enn tilsvarende måned i fjor.

Hittil i år har det blitt solgt 24 prosent flere boliger i 2017 enn i 2016. Det er også blitt lagt ut 24,4 prosent flere boliger for salg i år enn i fjor i Stavanger.

Gjennomsnittlig salgstid i juli i Stavanger var på 85 dager, hele 35 dager lenger enn på landsbasis.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå 3,2 millioner kroner.