Magne Ravndal og Karen Lea fra Bogafjell har eid bobil siden 2011. – Å eie bobil er som å ha hytte på hjul. Vi kan kjøre og stoppe hvor vi vil, sier Lea. Foto: Arne Birkemo

Bobilfestivalen: – Som å ha hytte med hjul

Sandnes-paret Karen Lea og Magne Ravndal har ferie hvor de vil. Fra Nordkapp til Randaberg kjører de gjerne ukevis med bobilen. På Bobilfestivalen treffer de likesinnede bobilentusiaster fra hele landet.

Følg RA på Facebook og Twitter!

– Det heter at det alltid er sol under Bobilfestivalen, og det stemmer faktisk i år også. Solen skinner, sier Karen Lea til RA.

Hun og Magne Ravndal kjøpte seg en bobil i 2011. I helgen koser de seg på Bobilfestivalen for tredje gang.

– Det var egentlig et spontankjøp, men vi angrer ikke, sier Ravndal.

 Året etter var de for første gang på Bobilfestivalen på Randaberg.

– Veldig sosialt

– Det er veldig sosialt å komme hit. Vi treffer mange igjen, mennesker vi har truffet på andre treff rundt i landet. Og så finner man noen å reise med når man skal på tur, forteller Lea til RA, som tok turen innom 
Bobilfestivalen i fredag ettermiddag.

Festivalen startet torsdag ettermiddag og varer fram til og med i morgen. Lea og Ravndal kom torsdag, og skal kose seg på fotballbanen ved Randaberghallen hele helgen.

– Jeg skal være med på flere aktiviteter. Nå snart er det tid for hesteskokasting. Jeg skal også prøve meg på gassflaskekasting, røper Lea.

Anbefaler bobil

Pensjonistene fra Bogafjell anbefaler alle å kjøpe bobil.

– Det er som å ha hytte på hjul. Vi kan kjøre hvor vi vil, stoppe og kose oss, sier Lea.

– Vi har vært mange, mange steder. Til og med Nordkapp. Det lengste feriestrekket vi har hatt var på fem uker. Det er avslappende og morsomt. Vi har plass til syklene også, sier Ravndal, som også har et tips til folk som vurderer å investere i en bobil.

– Ikke gjør som oss. Vi kjøpte den andre bilen vi så på. Se på flere biler. Finn ut hva du trenger. Hvor mye plass du må ha, er Ravndals tips.

I løpet av helgen er det både konserter, dansegalla og andre aktiviteter – som foredrag om bobilbatterier. Det er altså både muligheter for faglig påfyll og kos.

– Frihet

Mellom bobilene har en gruppe funnet sammen. Gitaren er framme. Koppen er fylt med noe godt å drikke.

– Bobil er frihet. Frihet til å ha ferie hvor du vil, enten det er ved sjøen eller på fjellet, sier Anne Mette Rosland, som sammen med mannen Erlend Rosland har deltatt på Bobilfestivalen fem ganger.

– De har et skikkelig bra opplegg her på Randaberg. De er flinke. Vi koser oss, sier hun.

130 bobiler

Bobilfestivalen arrangeres for niende gang. I år er det samlet 130 biler. 

– Det kommer folk fra Østlandet, Sørlandet, Bergen, Stord og lokalt. En trengte ikke kjøre lenger enn 300 meter. Vi storkoser oss, sier festivalsjef Lars Inge Håland.