Edvald Boasson Hagen smilte fra øre til øre etter å ha vunnet Tour des Fjords sammenlagt for første gang. Foto: Pål Karstensen

Boasson Hagen vant Tour des Fjords

Edvald Boasson Hagen vant sykkelrittet Tour des Fjords sammenlagt med sin tredje strake etappeseier søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Han hadde fem sekunder å hente inn på belgieren Dries Van Gestel. I løpet av den 163 kilometer lange avslutningsetappen hadde han sanket nok bonussekunder. Det så lenge ut til at et utbrudd skulle gå hjem, men Boasson Hagen og hans lagkamerater var ustoppelige mot slutten.

– Jeg er selvsagt veldig glad for å vinne sammenlagt her. Det er alltid gøy å vinne sykkelritt, og spesielt på hjemmebane i Norge, sier Boasson Hagen til RA.

LES OGSÅ: Ti World Tour-lag til Stavanger i 2018

Van Gestel: – Bare å gratulere Edvald

Det var likevel ikke uten dramatikk. Både etter at feltet ble splittet i sidevinden, og etter en utbrytergruppe nesten holdt helt inn til mål.

– Jeg visste at jeg måtte ta igjen sekunder på den siste etappen, og jeg var klar for å kjøre i front og kjempe for seieren. Joker-laget kjørte sterkt da de utnyttet sidevinden for å skape en splitt i feltet og jeg er veldig glad for at jeg satt i første gruppe. Lagkameratene mine kjørte veldig bra i sidevinden, og hjalp meg helt inn til målstreken, forteller Boasson Hagen.

Dries Van Gestel forsøkte seg mot slutten, men ble tatt igjen mot slutten på brosteinene inne i Stavanger. Det gjorde at den tapre nederlenderen ble forbigått i sammendraget, men Van Gestel var fornøyd med å beholde i hvert fall den hvite ungdomstrøyen.

– Jeg visste at det kom til å bli tøft å beholde trøyen i kamp med Edvald og laget hans. Han tok poeng underveis, slik at vi visste at han ikke kunne komme på pallen hvis jeg ikke slo han. Det var perfekt da de tre utbryterne fikk en luke, men dessverre for oss ble de tatt igjen. I spurten var det ingenting å gjøre med Edvald, så det er bare å gratulere han, sier Van Gestel til RA.

LES OGSÅ: Sekundstrid om sammenlagtseieren

Ti strake topp ti for August Jensen

August Jensen og Team Coop ble kjørt av i sidevinden, men klarte på mesterlig vis å kjøre seg tilbake i feltet og sikre en fjerdeplass. Både på etappen og i sammendraget.

– Det var litt krise da vi havnet bakpå i sidevinden, men vi stresset ikke selv om det så mørkt ut. Laget gjorde en sinnsykt bra jobb, og jeg ventet til de kuperte rundene på slutten før jeg støtet meg tilbake i feltet. Så det gikk bra til slutt, forteller Jensen.

Med dagens fjerdeplass tok han også sin tiende strake topp ti-plassering i de norske UCI-rittene de siste to ukene.

– Det er bra det altså. Det har vært to gode etapperitt for min del, der formen har vært bra og vi har jobbet bra som lag. Det er absolutt mye positivt å ta med oss videre i sesongen, sier Jensen som nå skal ta noen rolige dager før avreise til Belgia for neste ritt.

LES OGSÅ: Nordlending er Team Coops hjemmehåp