Annonse
Edvald Boasson Hagen hadde vinnersjanser i Tour de France lørdag, men nådde ikke helt fram. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Boasson Hagen på tredje

Michael Matthews vant den 14. etappen i Tour de France. Edvald Boasson Hagen kjempet tappert i spurten, men måtte nøye seg med en tredjeplass.

Annonse
Rogalandsavis

Etappen var på drøye 181 kilometer og gikk fra Blagnac til Rodez. Matthews slo belgieren Greg Van Avermaet, mens Boasson Hagen fulgte ett sekund bak. Det var en kupert løype på vei til sentralmassivet i Frankrike. Syklistene var over to 3.-kategoristigninger.

Et tidlig brudd fikk gå, men hovedfeltet med både den gule trøyen og klatretrøyen hadde god kontroll på bruddet. Avstanden til belgiske Thomas De Gendt var på rundt ett minutt med 25 kilometer igjen. Han ble effektivt kjørt inn. BMC kjørte for at deres kaptein Van Avermaet skulle lykkes.

Det var også et visst håp om at Norge skulle få en seier igjen i Tour de France. Marcel Kittel i den grønne poengtrøya, som har vunnet fem etappeseier så langt i Touren, var ikke til hindrer denne gangen.

Nesten

Det har vært mye nesten for de norske spurterne så langt. Boasson Hagen var noen få millimeter unna seieren da Kittel ble dømt foran på den sjuende etappen, mens Kristoff ble toer på den fjerde etappen. Da ble Peter Sagan diskvalifisert fra annenplassen bak André Démare.

I fjor ble både Boasson Hagen og Kristoff parkert med 250 meter igjen på det tøffe oppløpet. Det skulle ikke gjenta seg igjen.

– Jeg satt bra med inn i bakken. Jeg prøvde å ikke åpne for hardt. men det ble en luke som ble litt for stor fram til Matthews. Jeg skulle kanskje vært nærmere mot slutten, for formen var bra. Synd vi ikke klarte det bedre, sa Boasson Hagen til TV 2.

Froome tilbake i tet

Fabio Aru i den gule ledertrøyen tapte 25 sekunder til Chris Froome. Dermed overtok briten trøya og er 19 sekunder foran. Romain Bardet følger 23 sekunder bak.

Alexander Kristoff var sjanseløs og ble nummer 41 på etappen lørdag.

(©NTB)

Annonse