Sandnes Ulfs midtbanetalent, Andreas Dybevik, får fornyet tillit på G19-landslaget som skal prøve å kvalifisere seg for U19-EM. Foto: Rune Eikeland/Sandnes Ulf

– Blir det største i min karriere

Andreas Dybevik beholder plassen i troppen på G19-laget, som skal kjempe om en plass i U19-EM. Også Eirik Larsson har blitt tatt med på G18. For den talentfulle kantspilleren er det hans første opptreden med flagget på brystet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Eliterundene av kvalifiseringen til U19-EM går av stabelen i England 20.-28. mars, og Norge møter England, Hviterussland og Spania i det Dybevik selv kaller for det største i hans karriere.

– Det hadde vært utrolig gøy å gå videre fra den gruppen der. Vi møter blant annet Spania og England, som har noen av de beste spillerne på det nivået. Det blir utrolig spennende å møte dem, og utrolig tøft, men vi satser selvsagt på å gå videre, sier Dybevik.

LES OGSÅ: Fortjent Ulf-seier mot opprykksrival

Vil spille så mye som mulig

For hans egen del gir det midtbanemannen stor motivasjon til å satse ennå hardere, da han får gode tilbakemeldinger både på klubb og landslag.

– Det er utrolig kjekt at det jeg har vist på de siste samlingene har vært så bra at jeg blir tatt ut til den viktige troppen her. For min egen del ser jeg det som en motivasjon å møte de spillerne som om noen år kanskje dominerer i La Liga og Premier League, og det er klart at uansett hvordan det går er det en kjempeerfaring både for meg og de andre på landslaget, sier han.

Etter en sesong i fjor der han ikke fikk vist hva som bor i han, er han nå klar til å ta OBOS-ligaen med storm.

– For min egen del har jeg som mål å spille fra start så ofte som mulig. Jeg har fått mye spilletid så langt i oppkjøringen, og synes selv jeg har levert bra, så blir det opp til Bengt (Sæternes) å ta ut de han synes fortjener å spille. Men det er klart det trigger meg voldsomt å få vise hva jeg er god for i OBOS-ligaen, sier Dybevik.

LES OGSÅ: Sæternes vil la alle få vise seg fram

Larsson spent på første samling

Sandnes Ulfs talentfulle kantspiller, Eirik Larsson, har for første gang blitt tatt ut for å representere Norge på aldersbestemte landslag. Larsson er med i den norske G18-troppen som denne måneden deltar i Federations Cup i Latvia, og skal møte vertene, Ukraina og Makedonia i perioden 24.-27. mars.

– Det er noe jeg har trent for lenge, og noe jeg gleder meg veldig mye til selvfølgelig. Jeg har aldri vært med på landslagssamling før, så jeg må si at jeg er ganske spent naturligvis, men det er samtidig veldig kjekt å bli lagt merke til, sier Larsson.

På lørdag spiller begge to i lokaloppgjøret mot Viking.

– Det er alltid kult å møte Viking, så det blir en kjekk kamp. Jeg synes vi har en god spillerstall i år, og at oppkjøringen har vært god så langt. Samholdet i gruppen er god, så jeg tror det blir en spennende sesong for Sandnes Ulf, forteller Dybevik.

LES OGSÅ: Foreslår psykologhjelp for å bli kvitt formduppene