Jakob og Filip Ingebrigtsen har hatt vanvittige sesonger på friidrettsbanen. Her er de med trenerpappa Gjert. Om noen av dem blir Årets sportsnavn i RA er det du som bestemmer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Blir Årets sportsnavn i 2017 en ren brødreduell?

RA-sportens lesere inviteres herved til å kåre Årets sportsnavn i 2017 i samarbeid med Uego. Det kan fort bli en durabelig brødreduell.

Følg RA Sporten på Facebook!

Når man skal komme opp med alternativer til hvem som skal stikke av med hedersprisen er det nemlig fullstendig umulig å komme unna løperbrødrene Filip og Jakob Ingebrigtsen.

Fartsfantomene fra Sandnes har begge hatt helt fantastiske sesonger i storebror Henriks skadefravær.

Klikk her for å stemme!

Filip Ingebrigtsens VM-bronse på 1500 meter i London er utvilsomt en av de største enkeltprestasjonene i norsk friidrett etter Vebjørn Rodals OL-gull på 800 meter. Her lokalt er det tidenes lokale friidrettsprestasjon. Det er det liten tvil om.

Avslutningen han viste fram da han hamlet opp med afrikanske løpsess på Olympiastadion var kort og godt vanvittig. Så får det heller være at tiden 3.34,53 ikke var ny pers. Stegene han har tatt siden han vurderte å gi seg før 2016-sesongen har uansett vært forbløffende.

Forbløffende steg har lillebror Jakob Ingebrigtsen også i aller høyeste grad tatt. Fenomenet, som nylig ble 17 år, har hatt en sesong med sammenhengende suksess. Aldersverdens-rekordene kommer på løpende bånd og han slettet blant annet Steve Crams bestenotering på en engelsk mile fra 1978. Han ble også første 16-åring under fire minutter på distansen. På toppen av det kom det en røys med medaljer.

Både internasjonalt og nasjonalt. I junior-EM var han et uhell fra å ta tre gull. Det tredje internasjonale mesterskapsgullet kom likevel i helgen da han i suveren stil forsvarte EM-tittelen i terrengløp. På toppen av det gjorde han åtte minutter blant i Mosvannsløpet og sikret seg tre gull i seniorklassen under NM på hjemmebane i Sandnes.

Utfordrerne finnes likevel blant våre kandidater til Årets sportsnavn i 2017. Alexander Kristoff fikk ikke etappeseieren han drømte om i Tour de France, men EM-gull og VM-sølv er ikke noe dårlig plaster på såret for sykkelkongen som nå skifter lag.

VM-gull er fortsatt også en mulighet for Camilla Herrem på tampen av nok en stor sesong. I mai spilte hun finale i Champions League med Vardar. Så satte hun kursen hjem til Sola. Der har spilleren som ofte betegnes som «verdens beste venstrekant» skapt total håndballfeber nærmest på egen hånd. Du behøver ikke å lure på hvorfor Åsenallen nærmest er utsolgt i hver kamp og tilskuersnittet er på over 1000.

Vi har også ryddet plass til Birger Meling. Stavanger-gutten som aldri fikk sjansen i Viking vant serien som en nøkkelspiller hos RBK, har overtall venstrebacken på landslaget – og markert seg i Europaleague.

Vi gjør også plass til Dan Kissel. 84 målpoeng da Oilers sikret nytt dobbeltgull sier sitt om hvorfor klubben nå savner den samfunnsengasjerte amerikaneren så sterkt.

Det som er nytt av året er at Sparebanken Vests Uego nå er blitt RAs samarbeidspartner i kåringen. De vil donere 10.000 kroner til et veldedig formål vinneren skal velge ut. Prosjektet handler om å ha det gøy samtidig som du kan gjøre noe bra for andre. Det kan du lese mer om på uego.no.

Hvem som skal bli Årets sportsnavn i 2017, er det likevel DU som skal avgjøre.

Godt valg!