Bjørn Daniel Sverrisson er i ferd med å bli solgt til AGF Aarhus. Foto: NTB scanpix

Björn Daniel Sverrisson selges – Arsenal-spiller aktuell for Viking

Björn Daniel Sverrisson er i ferd med å bli solgt til danske AGF Aarhus med umiddelbar virkning. Dermed kan Viking spare inn både lønnsutgifter og få penger rett i kassen. Samtidig er klubben i dialog om å få låne det nigerianske stjerneskuddet Kelechi Nwakali fra Arsenal i neste vindu.

Følg RA Sporten på Facebook!

RA vet at Viking har akseptert et bud fra den danske klubben, hvor Johan Lædre Bjørdal tidligere spilte, på islendingen.

Kontrakten til Sverrisson går ut etter sesongen og har har for lengst signalisert at han ønsker seg bort fra Viking.

LES OGSÅ: Kløften som må tettes i Viking

Viking har samtidig et akutt behov for å pynte på sin hardt pressede økonomi. Klubbens administrasjon har fått et krav fra styret om å forbedre resultatet med 9,5 millioner fra de 12,5 millionene de opprinnelig budsjetterte med i underskudd i 2016.

Må selge

Daglig leder Eirik W. Hennigsen var så sent som mandag klar på at Viking har et akutt behov for å selge minst en spiller til før vinduet stenger neste uke.

Etter det RA kjenner til er det foreløpig ikke gjennomført medisinsk test. Spilleren må også bli enig med danskene om sin personlige avtale.

Vil ha nigeriansk stjerneskudd

Viking er også i dialog med Arsenal om å få låne Kelechi Nwakali fra Arsenal neste år.

Det var nettstedet owngoalnigeria som først omtalte planene.

Daglig leder Eirik Henningsen i Viking bekrefter at de er i dialog omkring dette.

– Det stemmer at vi ser på muligheten og det er neste vindu som er aktuelt. Gary Goodchild har dialogen rundt dette. Muligheten har kommet som følge av besøket Arsenal gjorde hos oss i sommer, sier Henningsen.

Han peker på at selv om spilleren ikke er lokal vil det være økonomisk fornuftig - og det kan bli en situasjon begge parter kan vinne på sportslig.

Spilleren ble kåret til turneringens beste i U17-VM i Chile i fjor.