Bjarne Berntsen klar for to nye år

Viking-treneren forlenger med to nye år.

Det skriver Viking FK på sine nettsider

I desember 2017, litt i underkant av én måned etter at Viking hadde slått Stabæk i siste serierunde av en sesong som endte med et blytungt nedrykk, ble det klart at Bjarne Berntsen skulle lede jobben med å få laget tilbake til Eliteserien igjen – og helst på første forsøk.

Det greide han, sammen med trenerteamet sitt og en spillergruppe som har vokst og blitt svært populær. Med et økt fokus på lokale spillere, og med en underholdende og angrepsvillig stil, har Viking det siste halvannet året spilt seg tilbake inn i manges hjerter. Og det er noe Bjarne skal ha en stor del av æren for, skriver klubben.

– Bjarne har levert i henhold til målsetninger og forventninger - og vel så det. I tillegg er det utrolig kjekt å se den satsingen vi har med tanke på den lokale profilen vi ønsker å ha, sier daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen til klubben.

Et langt forhold

Det er en lang historie med Viking Berntsen nå forlenger. Han debuterte som spiller for klubben i 1977. Motstanderen i debutkampen var Moss.

Han spilte samtlige kamper fra debuten i 1977 og frem til Viking tok seriegull i 1982. Som spiller fikk han med seg to seriegull og ett cupgull.

I tillegg til å ha spilt for klubben har han vært trener i flere perioder. Den første gangen var en periode på tre og et halvt år som startet i 1992.

Så var han borte fra trenerstolen frem til 2004. Da skulle Viking stadion skulle åpnes og de manglet en trener. Berntsen hadde da sittet som administrerende direktør siden 1999, og tok like godt treneransvaret i tillegg.

Berntsen forsvant ut dørene da Roy Hodgson kom i 2005, før han på ny returnerte som administrerende direktør i 2010.

Med mindre noe uforutsett skulle skje, så kommer han nå til å være trener til 2021.