Bjarne Berntsen er Årets sportsnavn 2019

RAs lesere har talt. Det var fire sterke navn som kriget om tittelen «Årets sportsnavn 2019». Viking-trener Bjarne Berntsen fikk flest stemmer, og lørdag fikk han sin hyllest i DNB Arena.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var fire nominerte til tittelen «Årets sportsnavn». Jakob Ingebrigtsen har levert en eventyrlig sesong på friidrettsbanen. Syklisten Alexander Kristoff har seks etappeseiere og vant Tour of Norway sammenlagt. Ishockeyspilleren David Morley har nesten kastet den svarte hjelmen sin, for han er den ubestridte poengkongen i Oilers. 

LES OGSÅ: 17-åringen ble hyllet etter oppvisningen

På tross av disse gode prestasjonene, er det ett navn som har hanket inn enda flere stemmer. Mannen som overtok Viking Fotball i OBOS-ligaen i 2018, og førte klubben til femteplass i eliteserien og cupgull i 2019. Bjarne Berntsen fikk flest stemmer, og er «Årets sportsnavn 2019». 

Det var en ydmyk Berntsen som mottok prisen. Flere av spillerne i stallen har spilt sin første sesong i eliteserien i 2019. Berntsen har gjennom sesongen framhevet hvor viktig arbeidsmoralen i laget er, og at det er et lag som aldri gir opp.

– Jeg føler egentlig at leserne har kåret Viking til «Årets sportsnavn», så er det jeg som leder som får æren av å bli nominert. For meg er det like mye Viking som vinner, som det er Bjarne. Det må kanskje et navn til for å få prisen, sier en beskjeden Berntsen. 

Mannen fra Figgjo har klart seg med små ressurser i Viking. Han er nøktern på pengebruken når det gjelder spillere. Han finner unge spillere som passer inn i laget sitt. Blant eksemplene på dette er Kristian Thorstvedt, som forrige uke ble solgt til belgiske Genk i en rekordovergang for Viking. Han har også hentet Johnny Furdal til Viking. En mann i 30-årene uten erfaring på toppnivå. Denne gruppen har sammen tatt steg og utviklet seg. 

LES OGSÅ: Rekordsalg for Viking

Veldedig formål

Prisen deles ut sammen med Sparebanken Vest. Det gis 10.000 kroner til et valgfritt veldedig formål. Berntsen har bestemt seg for å gi pengegaven til Kreftomsorg Rogaland. Dette er en sak som er viktig for ham.

– Jeg ønsker å gi pengene til dem. Det er så utrolig mange familier som er rammet av kreft i en eller annen form. Den jobben som legges ned for at de skal ha et bedre liv på slutten, og at de pårørende skal ha det best mulig, er god. Jeg ønsker å honorere den jobben som Kreftomsorg Rogaland gjør nå, og har gjort i veldig mange år, sier Berntsen. 

Oppreisningen startet tidlig

Selv om de store prestasjonene for Viking kom i 2019, mener Berntsen at det hele startet tidligere. 

– Høsten 2018 følte jeg at det gode året startet. Vi slo fire topplag i avslutningen. Vi hadde en fantastisk avslutning, og rykket opp på første forsøk. Da var vi tilbake. Vi viste at Viking hører til på det øverste nivået i norsk fotball. Det som har skjedd i 2019 har bare vært en fantastisk opptur fra begynnelse til slutt, sier Viking-treneren. 

Nå venter 2020. Berntsen tror på en langt vanskeligere sesong for Viking i det nye året. 

– Det andre året er alltid tøffere. De andre lagene er mer observante på oss. De forbereder seg bedre på det som møter dem. Når et lag overrasker stort, blir det en tøff sesong. Vi gleder oss veldig, vi skal bli enda bedre i 2020 enn vi var i 2019, slår Berntsen fast.

LES OGSÅ: Disse idrettsheltene ble hedret på Ledaal