Bistandsadvokatene mener Marokko må betale erstatning til ofrenes familier

Marokko må betale erstatning til familiene til de to kvinnene som ble drept i Atlasfjellene før jul, mener bistandsadvokaten til den danske kvinnens familie.

Bistandsadvokatene mener staten Marokko må holdes medansvarlig for terrorhandlingene i Atlasfjellene, skriver Stavanger Aftenblad.

– Hadde myndighetene gjort jobben sin ville disse barbariske handlingene aldri funnet sted. Myndighetene har ansvaret for sikkerheten i Marokko. I denne saken sviktet det totalt, sier bistandsadvokat Raji Lhoucine til avisen.

– Jeg sier naturligvis ikke at Marokko har gjort noe kriminelt. Tre personer har allerede erkjent straffskyld for dobbeltdrapet. Det jeg sier er at myndighetene ikke har gjort jobben sin. Dette igjen har gjort det mulig for de tiltalte å begå drapet, sier bistandsadvokaten.

Rettssaken mot de 24 mennene som er tiltalt i forbindelse med drapet på Maren Ueland fra Bryne og hennes danske studievenninne Louisa Vesterager Jespersen, ble satt på ny torsdag etter en to uker lang pause. Men samme dag ble rettssaken i tingretten i byen Salé like utenfor hovedstaden Rabat utsatt i nye to uker – til 30. mai.