Usman Sale ble kjør til sykehus torsdag etter en smell i skulderen på trening. Sale var ute i lengre tid på grunn av en skulderskade i vinter. På bildet må han hjelpes av banen av Halvard Øen Grova etter å ha fått skulderen ut av ledd i vinter. Foto: Espen Iverse

Bildet Burchnall ikke ville se

Viking–Start 1–1. Usman Sale måtte hjelpes av banen med det som høyst sannsynlig er en langtidsskade i armen mot Start. Dermed mister sannsynligvis Viking en av vinterens mest spennende spillere så langt i åpningen av sesongen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking-treneren var stort sett fornøyd med mye av det han så mot Start, men skaden til Sale like før pause var absolutt ikke med i regnestykket. Han ble kjørt rett til sykehuset.

Jeg tror Sale er ute i lang tid. Det er en stor skuffelse. Han har vært knallgod i oppkjøringen. Slik jeg har skjønt det på Halvard Øen Grova er det snakk om et brudd eller en albue som er ute av ledd. Begge alternativer tar langt tid å lege og jeg tror nok starten på serien går fløyten, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Slik var Viking-Start

Ikke råd til skader

Med tidenes tynneste Viking-tropp er det akkurat slike ting Burchnall ikke ønsket seg.

Vi har ikke råd til slike ting denne sesongen. Noen skader kan du unngå og vi jobber veldig godt for å gjøre det. Her var det snakk om at han landet forkjært. Den typen skader kan du ikke unngå, sukker Burchnall.

Spillemessig var dog Viking-treneren relativt godt fornøyd over det han så i Randaberg Arena lørdag.

Vi spilte en god kamp. Spillemessig kontrollerte vi fullstendig. Start hadde omtrent kun det skuddet som de scoret på.

LES OGSÅ: Ny keeper på plass i Viking

Gode i presspillet

Minuset var at Viking ikke fikk nok ut av spillemessig overlegenhet. Samtidig har de ikke jobbet mye med det offensive.

Vi har arbeidet veldig mye med press, gjenvinning og omstilling så langt. Jeg synes det er veldig positivt at det sitter såpass bra. Så må vi selvsagt jobbe litt med effektiviteten, sier midtstopper Rasmus Martinsen til RA.

Han mener Viking kontrollerte kampen. Spesielt i den første omgangen.

Utenom scoringen hadde Start knapt sjanser. Det er bra at det ser såpass bra ut defensivt.

Ønsker konkurranse velkommen

Martinsen får nå fort konkurranse om plassen fra Michael Ledger. Viking ønsker å få i stand en låneavtale. Det syns han er OK.

LES OGSÅ: Viking går for Ledger

Det er helt nødvendig med en stopper til i stallen. Med min skadehistorikk skjønner jeg også godt at Viking ikke våger å kjøre på med kun meg og Karol Mets, sier Martinsen.

Han er også klar på at han tar utfordringen med en ny konkurrent.

Jeg må stole nok på egne ferdigheter til å tro at jeg skal spille meg til en plass på laget.

 

Kampfakta:

Fotball, treningskamp

Viking-Start 1-1 (0-0)

Randaberg Arena, 900 tilskuere

Mål: 1-0 Samuel Adegbenro (51), 1-1 Lasse Sigurdsen (63).

Viking (4–2–3–1): Iven Austbø (Amund Wichne i 45 min.) - Michael Kronberg (Herman Kleppa i 45 min.), Rasmus Martinsen (Michael Haukås i 45 min.), Karol Mets, Kristoffer Haugen (Jens Husebø i 29 min.) - Steffen Ernemann (Kjetil Log Rogne i 4 min.), Julian Ryerson - Usman Sale (Stian Michalsen i 45 min.), Abdisalam Ibrahim (Mathias Bringaker i 14 min.), Samuel Adegbenro (Zymer Bytyqi i 14 min.) - Patrick Pedersen (Aniekpeno Udo i 29 min)

Start (4–4–2): Håkon Opdal - Eirik Wichne, Simon Larsen, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad - Thomas Zernichow, Erlend Segberg, Niels Vorthoren, Espen Børufsen - Dennis Antwi, Lars-Jørgen Salvesen

Dommer: Daniel Higraff, Brodd

Gule kort: Karol Mets, Viking. Espen Børufsen, Start.