Tastahallen.

Betongtrøbbel i svømmehall

Fliser løsner og sprekker i svømmehall. Årsaken ligger i betongen brukt under rehabilitering i 2013.

Bassengene i Tastahallen må rehabiliteres på ny på grunn av problemer med betongen under flisene i bassengområdet. Varmvannsbassenget er allerede stengt av.

Det er uvisst når det samme må skje med hovedbassenget, det skriver Stavanger kommune på sine nettsider.

– Vi håper å kunne vente med å stenge det store bassenget i Tastahallen til Stavanger svømmehall i sentrum har åpnet igjen etter totalrenovering. Dette vet vi mer om når vi ser hvordan skadene utvikler seg, sier kommunens eiendomssjef Rune Kommedal.

Flere uhell med Tastahallen

Svømmehallen på Tasta ble rehabilitert i 2011-2013 og var stengt for publikum i en anleggsperiode som varte lengre enn anslått.

Ikke lenger etter gjenåpningen oppsto legionellaproblemer i dusjanlegget, som på ny stengte hallen i en lengre periode.

– De nye feilene med betongen var ikke det verken brukerne av Tasthallen eller kommunen trengte nå, sier Kommedal.

LES OGSÅ: Tastahallen stengt ut året

Betongen ekspanderer

Problemet er at betongen som ble brukt under rehabiliteringen i 2011-2013 ekspanderer og fører til at fliser løsner og sprekker.

– All betong som ble brukt under rehabiliteringen må fjernes, før bassengene bygges opp på ny, skriver Stavanger kommune.

Kommunen har startet dialog med entreprenøren om reklamasjon.

Varmtvannsbassenget blir ikke åpnet igjen før rehabilitering. Det er i varmvannsbassenget skadene er størst, fordi det har varmere vann enn det store 25-metersbassenget. Dermed har betongen ekspandert raskere der.

LES OGSÅ: Tastahallen åpner

Arbeidet vil ta ett år

Rehabiliteringen av bassenget vil ta til så snart det lar seg gjøre, og vil ta om lag ett år fra det starter.

Stavanger kommune har ordnet med erstatningsbasseng på Madlamark skole for faste brukere av varmtvannsbassenget. Bassenget på Madlamark er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

– Vi vil først kunne tilby bassengtid i helgene, og fra høsten av også på dagtid på hverdager, sier idrettssjef Arne Tennfjord i Stavanger kommune.

Åpent inntil videre

25-metersbassenget i Tastahallen holder åpent for trening og publikum inntil videre.

Det er ennå ikke bestemt når bassenget må stenge for rehabilitering, men når det skjer, vil også arbeidet med dette bassenget kunne ta et års tid