Berntsen etter stortap: – Nødt til å slå Sola nå

Etter grisebank og 7-1-tap hjemme for Stjørdals-Blink erkjenner Daniel Berntsen at det blir blytungt å overleve. Uten seier i lokalderbyet torsdag mot Sola er det nok kroken på døren for Vidar.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at keeper Bjarte Egeland ble utvist for en hands utenfor 16-meter etter 17 minutter på Lassa søndag var det bratt oppoverbakke.

Vidar tok riktignok ledelsen ved Sjur Lothe, men ble malt i senk utover kampen.

– Nå må vi slå Sola på torsdag så enkelt er det. Vi må nok vinne tre av de fire siste kampene for å ha sjanse til å holde oss, sier Daniel Berntsen til RA.

Irritert over rødt kort

Klubbens mangeårige kaptein erkjenner at Blink er et langt bedre lag, men irriterte seg over utvisningen av Egeland.

–Det var helt unødvendig av dommer å vise ham ut så tidlig. Gult hadde holdt. Det var ikke snakk om at han fratok dem en stor sjanse. Vår spiller skjermet ballen inn og hendene hans var kanskje ti centimeter utenfor 16-meter da han tok den. Det var heller ingen av deres spillere som ropte på rødt kort, sier Berntsen.

Sjanseløse

Ut over i kampen ble det for vanskelig for Vidar i numerært underlege. Stjørdals-Blink kjørte fullstendig over de helrøde og det ble kort og godt pinlig utover i andre omgang.

– Er det sånn det blir med keeper utvist og såpass kvalitetsforskjell?

– Nei. Det må ikke det. Kampen var i realiteten tapt på 3-1, men det skal ikke bli sju. En fæl dag og veldig tungt, sier stopperen.

Stjørdals-Blink overtok tabelltoppen i avdelingen med seieren.

Vidar ligger på 12. plass med 17 poeng. Det er seks poeng opp til Brattvåg på siste trygge plass.

Torsdag møter de Sola til et helt avgjørende bunnderby. Lagene ligger likt på poeng, men gultrøyene har spilt en kamp mindre enn Vidar før bortemøtet mot Arendal senere søndag.

Fotball, 2. divisjon avdeling 1.
Vidar-Stjørdals-Blink 1-7 (1-2)
Lassa, 123 tilskuere
Mål: 1-0 Sjur Lothe (34), 1-1 Vebjørn Walnum Vinje (40), 1-2 Sander Erik Kartum (44), 1-3 Sondre Hopmark Stokke (50), 1-4 Vebjørn Walnum Vinje (67), 1-5 Mats Størseth Lillebo (74), 1-6 Sondre Sørløkk (89), 1-7 Markus Balstad Husby (90).
Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen
Gule kort: Kristian Høvring, Daniel Berntsen, Sigve Kleppa Christensen, Vidar.
Rødt kort: Bjarte Egeland, Vidar.