Veton Berisha er ikke voldsomt imponert over det han så av Serbia i deres første oppgjør. – I første omgang var vi klart best, og spiller vi som i den omgangen går vi videre, sier han. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix.

Berisha vil gi Norge mesterskapet A-laget ikke klarer

Selv om han anser seg som god nok for A-laget, spiller Veton Berisha mer enn gjerne for U21-landslaget når det står et mesterskap på spill.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter 2–0 tapet i den første kampen i Serbia må det norske U21-landslaget score tre mål i tirsdagens returoppgjør på Marienlyst. Mye av det ansvaret faller på Veton Berisha.

– Selvfølgelig har vi troen på at vi skal klare avansement. Ut ifra alt snakket om at Serbia skulle være så gode, synes jeg ikke de imponerte i den første kampen, så vi har gode muligheter, sier Berisha til RA.

LES OGSÅ: U21-landslaget gjorde det vanskelig for seg selv

– Like kjekt å spille på U21

Med Mats Møller Dæhli og Martin Samuelsen på plass og med hjemmebanefordelen på kunstgress har Berisha troen.

– Vi har mange gode spillere, og nå har vi også fått ekstra valgmuligheter både fra start og til å forandre kampen underveis. I tillegg passer det oss mye bedre å spille på kunstgresset på Marienlyst, der ballen går kjappere og vi får utnyttet styrkene våre bedre, sier han.

Det har vært mye snakk om at lillebror Berisha har blitt værende på U21-landslaget siden storebror Valon valgte å spille for Kosovo.

– Jeg skjønner at mediene vil skrive om det, siden vi er brødre som spiller for forskjellige landslag. Men jeg trives med å spille for U21-landslaget, og synes det er kjekt å kunne spille så betydningsfulle kamper som det vi skal gjøre på tirsdag, sier han.

LES OGSÅ: Lillebror Berisha: – Mer naturlig å velge Norge

Vil avslutte på U21 med stil

Berisha er spilleberettiget for U21-landslaget til etter sommerens europamesterskap i Polen.

– Det kan bli min siste ordentlige kamp for U21 på tirsdag, men jeg håper å avslutte med et mesterskap neste sommer. Etter det får vi se hva som skjer, men jeg er god nok for A-landslaget og håper å få mer spilletid der, sier angriperen.

Selv om han ikke har fått spille, føler han godt med på det A-laget gjør i VM-kvaliken.

– Jeg føler meg fortsatt som en del av det laget, selv om jeg spiller for U21 nå. Vi alle skulle ønsket at vi tok flere poeng, da dagens poengfangst ikke holder for å gå til VM. Men da får heller vi U21-gutta sørge for at Norge når et mesterskap, sier Berisha og ler.

LES OGSÅ: Høgmo vraket Veton Berisha

Drar videre innen halvannet år

Han sier at formen er veldig bra, og at han trives med fotballhverdagen i Tyskland.

– Jeg får tillit og spiller hver kamp jeg er skadefri, så personlig synes jeg det går bra. For laget har det ikke gått like bra, men vi fikk en opptur mot Mainz i cupen og vant siste kampen før landslagspausen, så vi er inne på noe, forteller Berisha.

Greuther Fürth har gjort det så dårlig at klubben er nærmere nedrykk til tysk 2. divisjon enn til Bundesliga. Den tidligere Viking-spissen har større ambisjoner enn å spille for klubben på andre nivå i Tyskland.

– Jeg har halvannet år igjen av kontrakten, og i løpet av den tiden håper jeg at det skal skje noe som gjør at jeg kan komme meg opp til Bundesliga eller over til England, sier han.

LES OGSÅ: Berisha sendte Fürth videre i cupen