Restauranteier Ståle Mørch er glad for Sommervågen-vedtaket. – Vi er med, men det forutsetter at man endrer litt på rammebetingelsene. Administrasjonen må vise godvilje, sier Mørch, som deltar i planleggingsmøte i morgen. Foto: Kjersti Riiber

Ber om drahjelp i Sommervågen

Ståle Mørch ser gjerne at man arrangerer både «Ta sjansen» og jolleseilas i Vågen. – Men det fordrer at administrasjonen er positive til aktivitet.

Skagenkaien stenges for biltrafikk om to uker, noe som gir gode muligheter for å skape aktivitet i Vågen. Sommervågen gjelder ikke både denne sommeren, men også de kommende tre somrene.

Utelivsbransjen er positive, brukerne av byen er positive og politikerne er positive. Nå gjenstår det bare at administrasjonen i Stavanger kommune gir klarsignal til aktiviteter.

LES OGSÅ: Du bestemmer hva som skal skje i Sommervågen

Blant dem som ønsker å få til noe, er Øivind Ekeland ved Beverly, som har søkt om å sette opp en utendørsscene i Vågen. Søknaden er ikke ferdigbehandlet, men allerede i morgen setter politikere og næringsliv seg ned for å legge planen for hva som skal skje i Sommervågen i år.

– Har gått høyt ut

Utelivsgründer Ståle Mørch, tør ikke å forutsi utfallet av møtet, men håper administrasjonen er villige til å snu seg rundt kjapt for å legge til rette for mest mulig aktivitet – også denne sommeren.

LES OGSÅ: Vågen stenges fire somre

– Vi kan ikke stenge bare for å stenge. Da sitter vi igjen med en steinørken. Det må være en plan bak det hele og da må administrasjonen være positive til aktivitet, sier Mørch til RA.

Det er nemlig ikke første gang utelivsbransjen på Skagenkaien prøver å få til noe i Vågen.

– Vi har tidligere prøvd å få på plass blant annet faste onsdagskonserter, men har fått avslag. Det blir ofte en dragkamp mellom politikere og administrasjon, og mellom gamle vedtak og praktiske løsninger.

– Nå håper vi Stavanger kommune tar tak i mulighetene i Sommervågen. Politikerne har gått høyt ut og vist at de virkelig vil dette, sier Mørch.

Forutsigbarhet

Mørch er glad for at Sommervågen-vedtaket gjelder for fire år. Om man ikke klarer å gjennomføre alt man vil dette året, er mulighetene desto større neste år.

LES OGSÅ: Du bestemmer om Vågen skal stenges

– Se bare til helgens Musikkfest. Det hadde vært ideelt å ha en av scenene her nede. Det kan vi få til neste år.

Mørch ser store muligheter ved å ha det bilfritt på kaien.

– På dagtid kan man ha arrangement for barn, stupekonkurranse, Ta sjansen – mulighetene er mange. Men som restauratører kan vi ikke gjøre alt, vi må få andre på banen også, sier han.

Idédugnadsjef Leif Arne Moi Nilsen har fått inn en rekke forslag om hva Vågen bør fylles med: lekeapparatfestival, volleyballbane, tivoli, aktivitetsdag for barnefamilier, VM i grilling, stupetårn og minigolf – for å nevne noe. Han ser fram til morgendagens møte.

– Nå blir veien framover lagt. Vi har noe veldig godt på gang, sier Moi Nilsen.

Mørch håper på positive signaler i morgen.

LES OGSÅ: Volt-sjefen vil ha sommerstengt i Vågen

– I litt dårligere tider, trenger vi aktivitet. Det er viktig å snu det negative bildet av Stavanger, sier han.

Har du forslag til Sommervågen, legg det ut på RAs Facebook-side eller send en e-post til redaksjonen@rogalandsavis.no.

LES OGSÅ: Handelsstanden håper de slipper sommerstenging av Vågen