Sola tapte i comebacket til Camilla Herrem foran et fullsatt Åsenhallen. FOTO: ESPEN IVERSEN

Beklaget til fansen etter comebacket

Sola–Storhamar 25–31. Alt lå til rette for fest i Sola-comebacket til Camilla Herrem. Dessverre ble ikke hjemmelaget med på den.

Følg RA Sporten på Facebook!

Åsenhallen var fullsatt med 1126 tilskuere, men flere av Sola-spillerne virket nervøse og preget av stinn brakke og TV-kamp i seriepremieren.

Da gikk det som det måtte. Medaljekandidat Storhamar kjørte kort og godt over et Sola som misbrukte alt for mange sjanser og som ikke klarte å produsere mange redninger heller. Første omgang var kort og godt grufull sportslig sett og da var løpet kjørt.

- Det var fantastisk godt å spille kamp her igjen, men vi skylder alle som møtte opp mer enn dette, sa Camilla Herrem etter kampen.

LES OGSÅ: Sola lett videre i NM

Preget av omstendighetene

Landslagsstjernen var ekstremt imponert av at så mange møtte opp. Spesielt på en onsdag klokken halv ni. Derfor ga hun i det minste tilskuerne valuta etter kampen. Herrem sto igjen i en evighet etter kampen og skrev autografer og tok selfies.

Var det for mange av spillerne deres som var preget av omgivelsene og omstendighetene?

Det var nok noen som var mer nervøse enn vi trodde, erkjenner vingen.

Selv ble hun tatt helt ut av kampen i store perioder. Oppladningen hennes hadde heller ikke vært det beste.

Jeg har slitt med feber og oppkast, men det går bedre nå, sier hun.

Samtidig er Herrem raskt ute med å gi ros til motstander Storhamar. Det klare tapet handlet ikke bare om at hjemmelaget var svake.

Storhamar er en medaljekandidat og et veldig godt lag. De er veldig samspilte og var mye bedre enn oss i forsvar. Vi manglet flyten i dag, sier Herrem.

LES OGSÅ: Herrem klar for hjemmedebut

Hårføner fra Joa

Trener Knut Ove Joa var heller ikke veldig fornøyd med det som skjedde før pause. Han innrømmer at spillerne fikk en aldri så liten "hårføner" i etterkant.

Vi bommet for mye og hadde alt for få redninger. Da får vi heller ikke satt opp kontringer og utnyttet styrkene til Camilla Herrem, slår han fast.

Treneren peker også på at de ble litt lurte av at Heidi Løke ikke spilte. Strekstjernen som nylig har blitt mor igjen har vært med i treningskampene, men sto over seriestarten.

Vi hadde forberedt oss på henne i forkant, innrømmer han.

Til tross for tapet velger Joa å se framover. Han tror Sola vil bli bedre.

Storhamar er et veldig godt lag. Når det er sagt hadde vi tro på at dette var en mulighet for oss om vi var på. Dessverre var vi ikke det, sier han.

LES OGSÅ: Motivert hissigpropp endelig tilbake fra skade

Kampfakta:
Håndball, eliteserien
Sola-Storhamar 25-31 (9-16)
Åsenhallen, 1126 tilskuere
Sola: Kimberly Ewanovic, Sisse Marie Bøge Fahlberg - Oda Aasheim 2, Elisa Christensen 3, Hadja Cisse, Line Ellertsen 2, Anna Bjørke Kallestad, Marianne Klepp Andersen 1, Alicja Zacharska 7, Tonje Nøstvold 4 (3), Hege Holgersen Danielsen, 1, Camilla Herrem 4.
Toppscorer Storhamar: Else Skinnehaugen og Bettina Riegelhuth 9.
Dommere: Slim Ben Tekaya og Steinar Martinsen
Utvisninger: Sola 2x2 min. Storhamar 6x2 min.