Begge brødrene satte ny pers: – Kongeløp

Med 3.-plass til Filip og 4.-plass til Jakob noterte begge brødrene Ingebrigtsen personlig rekord på en engelsk mile under Diamond League i California søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Endelig kan vi ha et intervju der jeg slipper å komme med unnskyldninger om hvorfor jeg løp så dårlig, sa Filip Ingebrigtsen til NRK.

Flere av de beste i verden sto på startstreken under Diamond League-stevnet i Stanford søndag. Filip, som har hatt en tung start på sesongen, la seg sammen med broren langt bak i feltet. På sisterunden avanserte Jakob, men klarte ikke å holde unna for storebror Filip på oppløpet.

Filip Ingebrigtsen noterte 3.51,28 på den siste pallplassen. Jakob var bare to hundredeler bak broren med tiden 3.51,30.

– Det var et kongeløp. Jeg gjorde det samme som i fjor, bare enda bedre, sa Jakob Ingebrigtsen.

Til tross for personlig rekord for begge brødrene, klarte de ikke å tukte bror Henriks norgesrekord på 3.50,72.

Brødrene Ingebrigtsen befant seg på treningsleir i St. Moritz, men dro til Stanford på grunn av kontrakten med Nike, en reise som flyttet dem ni tidssoner bakover. Det så ikke ut til å ha hatt noen negative konsekvenser. Yngstemann Jacob bekreftet det han har vist tidligere i sesongen, mens Filip tok et klart steg framover.

Kenyaneren Tim Cheruiyot vant med klar margin, mens Ayanleh Souleiman fra Djibouti kom på annenplass.

(©NTB)