Usman Sale hjelpes av banen av fysio Halvard Øen Grova i kampen mot Start. De første testene viser at det ikke er så alvorlig som fryktet, og at nigerianeren kan være tilbake om 2-3 uker. Foto: Espen Iversen

Bedre enn ventet for Sale

Usman Sales skade er ikke så ille som først fryktet, og Viking-trener Ian Burchnall håper å ha han klar igjen til laget reiser ned til La Manga andre uken i mars.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var på slutten av første omgang mot Start at uhellet var ute for Usman Sale. Han gikk ned i en duell med en Start-spiller like over midten, og fikk seg en ny trøkk i det han falt mot kunstgresset i Randaberg Arena.

Først så det ut til å være kragebeinet som hadde gått, da fysisk trener Sean Cullinane sprang ned på sidelinjen for å få tilkalt en ambulanse. I pausen ble det spekulert i en brukket albue, men etter mandagens tester viste det seg heldigvis ikke å være så alvorlig som først fryktet.

– Det var ingenting som var brukket, han fikk bare albuen ut av ledd. Det har han også gjort før, så vi tror det er snakk om 2-3 ukers tid før han kan spille fotball igjen. Fysisk vil det ikke sette han noe tilbake, da han kan begynne å løpe igjen allerede denne uken, men vi håper å ha han spilleklar til La Manga, sier Viking-trener Ian Burchnall.

LES OGSÅ: Bildet Burchnall ikke vil se

Forventer Ledger-nytt mot slutten av uken

Briten skryter av Sales innsats i oppkjøringen til nå, og sier at det virkelig er synd at han ble skadet.

– Usman har tatt store steg og gjennomført en veldig god oppkjøringsperiode til nå, men det er bra at skaden ikke er så ille som fryktet. Vi har ikke spesielt god dekning i troppen, så vi kan ikke få for mange skader i løpet av sesongen, sier Burchnall.

Onsdag spiller Michael Ledger U23-kamp mot reservene til Athletic Bilbao, og noe mer nytt om han kommer ikke før i slutten av uken.

– Det er bare små detaljer som gjenstår av avtalen, så vi er optimistiske med å få han tilbake. Vi håper å kunne løse dem i løpet av uken, og jeg tror vi skal få klarhet i når han kan komme tilbake til oss etter at han har spilt kamp på onsdag, forteller Burchnall.

LES OGSÅ: Viking går for Ledger