Nyheter

Beboere søker om midler til åpne områder på Storhaug

Nestleder i Storhaug bydelsutvalg, Erlend Jordal (H), mener at muligheten til å søke om midler til områder og arrangementer på Storhaug skaper samhold og godt miljø.

– Et krav er at man holder dugnader og jobber gratis for å få til det man har søkt midler om. Man kan ikke hyre inn noen til å gjøre jobben for seg, og det fører til at man skaper et samhold og godt miljø, sier Erlend Jordal til RA.

I perioden 2015–2018 har Stavanger kommune bevilget 2 millioner kroner i nærmiljøtilskudd til Storhaug bydel. Tilskuddene har vært rettet mot ulike aktører som ønsker å gjennomføre sosiale, miljømessige og fysiske tiltak som støtter opp om satsingen for et levekårsløft i bydelen. Formålet med tilskuddsordningen har vært å bidra til attraktive, åpne og inkluderende møteplasser for sosiale, kulturelle og fysiske aktiviteter, økt aktivitet og ny giv blant beboer- og velforeninger, frivillige lag og organisasjoner, næringsliv og andre aktører, og lokalt engasjementet og dugnadsinnsats.

– Vi i Storhaugs bydelsutvalg er med på å bevilge pengene til de forslagene som kommer inn, sier Jordal.

De har til gode å få inn useriøse søknader, og mener at folk generelt benytter seg av tilbudet på en skikkelig måte, og ser ut til å ønske å gjøre nærområdet bedre.

– De som ikke har fått innvilget søknaden sin, har søkt midler til ting som ikke går inn under formålet. Vi har allerede gitt penger til blant annet investering i utstyr, utegriller, stupebrett, lekeplasser, aktivitetsdager, og gratis lavterskeltilbud for barn. Det er et enormt spenn av ting det søkes om. Det må være på Storhaug og et gratistilbud for alle, sier han.

LES OGSÅ: Barnefattigdom i Stavanger øker

Mange kjekke innspill

Alle på Storhaug kan søke, og utdeling av midler foregår fortløpende. Jordal forteller at 82 av 123 søknader har blitt innvilget per nå.

– Det kommer inn veldig mange kule innspill. Politikere tenker ikke nødvendigvis over at det kunne vært fint med en lekeplass på åpne grønne områder. Da er det veldig beleilig og deilig for oss at ideene kommer fra dem som bor i området, sier han.

Jordal mener det vitner om at det er mange som er glad i Storhaug, og håper at man kan bruke tilbudet som en identitetsbygger, samt komme sammen for å lage møteplasser og jobbe mot målet.

Et reelt eksempel er en lekeplass på Storhaug som for noen få måneder siden var et villnis.

– Øvre Blåsenborg beboerforening fikk midler av bydelsutvalget til å lage et fint og brukbart område, og gjennom en enorm dugnadsinnsats klarte de å skape en fin lekeplass, sier Jordal.

Høyrepolitikeren håper nå at andre bydeler skal tilby sine beboere samme tilbud i nær framtid.

LES OGSÅ: – Å vurdere om et dyr er hardt skadet er en oppgave for veterinærer

Ønsker å hjelpe

Leder i Tasta bydelsutvalg, Guri Tysse (KrF), er ikke fremmed for å tilrettelegge og hjelpe beboerne på Tasta ved konkrete henvendelser.

– Per nå er ikke dette et tilbud vi har, men jeg synes absolutt at det er et godt tiltak Storhaug har satt i gang, sier hun til RA før hun fortsetter.

– Ifølge en levekårsundersøkelse, som Storhaug kommer dårlig ut av, er Tasta en homogen bydel. Storhaug har fått midler på grunn av nettopp dette, og det er klart at dersom Tasta bydel også får ekstra midler vil vi i bydelsutvalget gjerne bistå konkrete ønsker fra Tasta-beboerne.

Mer fra Dagsavisen