Birkir Bjarnason har ingen problemer med å trekke ut sitt største høydepunkt i 2016. Det er seieren over England og Kyle Walker i EM. Foto: NTB SCANPIX

Basel vil forlenge med Bjarnason

Basel ønsker å forlenge kontrakten til Birkir Bjarnason (28) – halvannet år før den går ut. I utgangspunktet er han positiv. Samtidig drømmer han om England.

Følg RA Sporten på Facebook!

Islendingen, som er oppvokst på Austrått og Figgjo, har vært en kjempesuksess i den sveitsiske storklubben. Etter 14 scoringer på 41 kamper fra midtbanen er det ikke unaturlig at Basel nå ønsker å sikre seg signaturen hans igjen.

– Klubben har tatt kontakt. Nå vil de forlenge avtalen min, sier han til RA.

Bjarnason forteller at han har halvannet år igjen. 

– De har gitt beskjed om at det kommer et tilbud. Vi venter nå på dette. Jeg ser for meg å bli værende om det ikke dukker opp noe annet som er veldig spennende.

LES OGSÅ: Hvem bør bli Årets sportsnavn?

Bjarnason stortrives i Basel. Samtidig har han, som de fleste fotballspillere, en drøm om å spille på høyest mulig nivå.

– Du har allerede spilt i Belgia og Italia. Er det England eller Tyskland som er neste steg om du skal flytte på deg?

– Ja. Helt klart. Men heller England enn Tyskland, sier Bjarnason.

Han har alltid hatt en drøm om å spille på «balløya» og innrømmer at en overgang dit nok er det eneste som kan lokke ham bort fra Basel.

– Har du vært nære en overgang dit tidligere?

– Det har vært snakk om England før, men det har aldri vært veldig nære. Ikke noe konkret.

Årets sportsnavn

At en overgang til England kan bli en mulighet er det liten tvil om. Bjarnason storspilte i sommerens EM og bidro sterkt til å slå engelskmennene ut av mesterskapet i åttendedelsfinalen. Det skjedde med lille Island.

Det er også noe av grunnen til at RA har nominert han til hederstittelen «Årets sportsnavn» i 2016.

– Det er veldig kjekt å være en av de nominerte i RA. Det viser at jeg har hatt et godt år, sier Bjarnason.

LES OGSÅ: Are jobber seg i VM-form

På vei mot nytt gull

Den tidligere Viking-profilen har null problem med å peke på det største høydepunktet i 2016.

– Utvilsomt kampen mot England i EM. Det blir ikke mye bedre. Spesielt om du tar i betraktning hvor tett de følger engelsk fotball på Island, slår han fast.

EM er dog ikke den eneste grunnen til at RA har nominert Bjarnason. Han vant seriegull med Basel forrige sesong, har spilt Champions League og har vært en viktig del av laget. Han spilte begge kampene mot PSG, bortekampen mot Arsenal – og bortekampen mot Ludogorets i Europas gjeveste klubbturnering i høst.

Nå cruiser også Basel mot nok et ligagull. Laget leder serien med 12 poeng på Young Boys.

– Vi var oppe i 15 poengs ledelse, men det er svært sjeldent at Basel er så suverene i ligaen. Det ser ut for at det kan gå mot nok et gull.